Инфо

29. септембар 2016.29. сеп 2016.
У ОКВИРУ „ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ“ ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ ГРАДА ПОСЕТИО ДНЕВННИ БОРАВАК ЗА ДЕЦУ ОМЕТЕНУ У РАЗВОЈУ

СТАЛНО УНАПРЕЂЕЊЕ УСЛУГА

Поводом почетка традиционалне манифестације „Дечја недеља“, председник Скупштине града Немања Пајић посетио је Дневни боравак за децу ометену у развоју, као и Установу за децу и младе.
Према његовим речима, град Шабац мисли на најмлађе и на њихову заштиту.
- Зато смо и одлучили да прво посетимо децу са сметњама у развоју у оквиру „Дечје недеље“ како би видели у каквим условима они одрастају, како се едукују и како живе. Град Шабац доста полаже на то и само за социјална издавања и пројекте у вези са овом проблематиком издвојили смо 100 милиона динара, заједно са невладиним сектором ““ рекао је том приликом Пајић.
Он је додао да је изузетно поносан на чињеницу да је Скупштина града усвојила одлуку о личним пратиоцима који ће много да значе, како деци, тако и родитељима.
Директорка Центра за социјални рад Јелена Милошевић је нагласила да се о деци са сметњама у развоју много води рачуна.
- Дневни боравак јесте услуга која на сасвим задовољавајући начин прати потребе како самих корисника, тако и читавих породица. Ми смо у свакодневној комуникацији са породицама наших корисника, са родитељима, који износе неке предлоге како би нашу услугу стално унапредили. Управо из тих разговора је и проистекла идеја о увођењу услуге личног пратиоца. Трудићемо се да наставимо са унапређењем наших услуга ““ истакла је Милошевић.
А, да је та услуга стварно на нивоу потврђују и речи Снежане Стојичевић чији брат од стрица шест година похађа Дневни боравак.
- Веома смо задовољни услугом који добија у Дневном боравку. То нам много значи. Сигуран је и збринут, и веома радостан долази овде. Приметан је и његов напредак, нарочито у социјализацији ““ нагласила је она.
У Дневном боравку тренутно има 27 корисника, док је у Установу смештено 34. У оба објекта капацитети нису попуњени.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa