Инфо

20. октобар 2016.20. окт 2016.
ОШ „НАТА ЈЕЛИЧИЋ“ ПРОСЛАВИЛА 57. РОЂЕНДАН

Традиција ткана љубављу

Извођењем представе „Није благо ни сребро ни злато, већ је благо што је срцу драго“, ученика трећег и петог разреда, протеклог уторка на Великој сцени „Љубиша Јовановић“ Шабачког позоришта, обележен Дан школе
Поводом педесет седам година рада и образовања младих у ОШ „Ната Јеличић“ протеклог уторка у Шабачком позоришту ученици петог и трећег разреда извели су представу „Није благо ни сребро ни злато, већ је благо што је срцу драго“. Рађена као завршни део изборног предмета „Народна традиција“ на крају прошле школске године, завредела је пажњу својом тематиком. Зато и не чуди што је поново изведена за Дан школе.
- Права представа да се обележи Дан школе. У односу на премијерно извођење у Културном центру имали смо и извесних новина. Придружио нам се хор школе са наставницом Миленом Марковић и још пар колега попут вероучитеља Раденка Пантића. Хору се радо прикључила и наставница енглеског језика Нада Мирковић која предивно пева. У припремању представе много су нам помогли родитељи и на томе смо им веома захвални, као и КУД „Абрашевић“ без којих ништа не бисмо могли ““ рекла је учитељица Весна Мијатовић која је са колегиницом Радмилом Стојићевић била творац овог захтевног истраживачког рада на тему мачванске свадбе.
Да је прослава Дана школе тренутак за памћење потврдиле су и ученице петог и трећег разреда Лара Стојановић и Луна Лугоња, које су у представи глумиле баку и унуку.
- Лепо је бити ђак „Натине“ школе, а поготово учествовати у једној оваквој представи. Много тога смо научиле о обичајима, али смо се и забавиле припремајући и изводећи ову представу ““ сложиле су се обе.
Одушевљење показаним, поред публике, није крила ни директорка школе Зорица Недељковић.
- Труд наше деце, наших учитеља, исплатио се. Сви смо уживали. Ово је педесет седми рођендан. Надамо се да ће ова школа заузети место које јој пропада и да ћемо унапредити свој рад и убудуће. Такође се надамо да ћемо у следећем полугодишту кренути и у конкретну реализацију приче везане за салу и да ћемо је на задовољство деце, нас запослених и њихових родитеља коначно добити ““ рекла је директорка поводом планова за наредни период.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa