Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
ОШ „Вук Караџић“ прославила 129. рођендан уз поруку

Љубав увек побеђује

Глумачко надахнуће ученика ОШ „Вук Караџић“, као и претходних година, насмејало је све присутне на прослави Дана школе прошлог четвртка. Извођењем представе „Поп Ћира и Поп Спира“ према делу Стевана Сремца, у режији наставнице Јованке Гајић, обележено је 129 година постојања и рада ове образовне установе.
Глумци, ученици ВИИ2, ВИ2 и ВИ3, Игор Лукић, Емилија Љубинковић, Нађа Егановић, Стефан Трифковић, Оливера Ивановић, Љиљана Ђуровић, Стефан Ловчевић, Ана Митровић, Катарина Надлачки, Марко Гајић, Немања Заставниковић, Андреј Опачић, Никола Марковић, Андријана Чундић, Тамара Чундић, Лука Митровић, Андреја Митровић, Младен Бугарски, Немања Марковић, Андреј Мушицки, Лазар Јанчић, Бојан Чикара, Никола Чикара, наратори Никола Јовичић и Наташа Драгић, као и наставник Бора Костић, Сремчево дело изнели су на најбољи могући начин уз поруку да љубав увек побеђује.
На овај начин наставила се традиција извођења одличних представа карактеристичних за ову школу, која поред редовних часова пажњу поклања и ваннаставним активностима. Оне се, као што је случај са младим глумцима, прихватају уз радост и велики ентузијазам.
Са истим ентузијазмом током прошле школске године приступило се успешно многобројним општинским и републичким такмичењима што је потврдио и директор Драгослав Павловић.
- Највеће резултате имали смо из математике и Књижевне олимпијаде на републичком такмичењу. Значајне резултате постигло је и шездесет ученика од општинског до републичког нивоа такмичења. Надамо се да ћемо и следеће године успети да поновимо тај резултат. Свакако, и наставници и родитељи, дали су значајан допринос свему томе. Остварени резултати за нас представљају подстрек и обавезу да и даље радимо најбоље што можемо ““ изјавио је директор Павловић.
Прилику да погледају представу имали су и ученици и запослени у издвојеном одељењу школе у Мачванском Причиновићу.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa