Инфо

17. новембар 2016.17. нов 2016.
ХОР „СВЕТИ ЈОВАН БОГОСЛОВ“ ПРОСЛАВИО 20. РОЂЕНДАН

ЈУБИЛАРНИ КОНЦЕРТ

У протеклу суботу, хор “Свети Јован Богослов“, прославио је двадесет година постојања. Том приликом, уприличен је концерт духовне музике у Саборном храму, под покровитељством Епархије шабачке и града Шапца. Присутне је поздравио старешина храма свештеник Илија Митрић.
- Године 1978, основан је Мушки октет, који је седам година касније прерастао у Мушки хор, под диригентском палицом Пере Далоша. Пре двадесет година, основан је Црквени мешовити хор „Свети Јован Богослов“, којим су дириговали Слађана Милинковић и Марица Пријовић, а од 2004. године до данас - Снежана Ранковић Ђерић. Вечерас обележавамо и један мањи јубилеј ““ десет година постојања Дечјег црквеног хора, рекао је Митрић.
Пред сто педесет суграђана, Хор је извео руску царску јектенију, „Не одврати лица твојего“ А. Ведеља, „Гласом мојим ка Господу возвах“ А. Аргангелскија, „Тебе Бога хвалим“ Стевана Мокрањца и друге композиције. Наступио је и Црквени хор Сабора српских светитеља из Бање Ковиљаче са диригентом ђаконом Зораном Кокановићем, као и Дечји хор „Свети Јован Богослов“. Члановима са најдужим „појачким стажом“ у хору, додељене су дипломе, а захвалнице Граду и гостима.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa