Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
ЗАМЕНА ЗДРАВСТВЕНИХ КЊИЖИЦА

ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО

Зорица Вишњић, главна уредница „Лозничких новости“, нова је председница Управног одбора ПУ „Локал прес“. На годишњој скупштини удружења, која је одржана у периоду од 1. до 3. децембра у Хотелу „Чигота“ на Златибору, изабрано је ново руководство, које ће организацију предводити наредне две године
За пет места у Управном одбору редакције су номиновале 12 кандидата и кандидаткиња. Поред председнице, тајним гласањем, за чланове Управног одбора изабрани су ““ Драган Ђорђевић, директор „Сремских новина“ из Сремске Митровице, Дејан Црномарковић, директор и уредник „Независних народних новина Паланачких“ из Смедеревске Паланке, Стојан Марковић, директор „Озон медие“ из Чачка и Милева Малешић, директорка Телевизије Форум из Пријепоља.
Тематски, скупштина је била посвећена имплементацији Закона о информисању и медијима на локалу. На округлом столу под називом “™“™ Шта смо очекивали а шта добили од Закона о јавном информисању и медијима“™“™ разговарало се о ефектима примене пројектног финансирања на локалне медије.
За чланство су у оквиру скупштине била организована и три тренинга ““ “Писање пројеката за суфинансирање медијских садржаја“, “Кризни менаџмент“ и “Евалуација пројеката“.
Скупштину је у оквиру пројекта „Јачање капацитета и одрживости локалних медија у Србији“ подржала организацја НЕД (Натионал Ендоњмент фор Демоцрацy). У питању је приватна, непрофитна фондација посвећена расту и јачању демократских институција широм света. Сваке године, уз финансијску подршку америчког Конгреса, НЕД подржава више од 1.000 пројеката невладиних група из иностранства, које се боре за демократске циљеве у више од 90 земаља.
Одржавање радионице „Кризни менаџмент“ подржано је од стране Министарства културе и информисања, у оквиру пројекта “Јачање капацитета и унапређење професионалних стандарда локалних медија“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa