Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
ЗАВРШЕНА ЈОШ ЈЕДНА ОБУКА ЂАКА

ШАБАЦ - ГРАД БЕЗ НЕПЛИВАЧА

Прошле недеље још једна генерација младих Шапчана завршила је бесплатну обуку пливања.
Око три стотине најмлађих Шапчана прошле недеље званично су постали пливачи. После успешно завршене обуке, уз мало треме пред родитељима, у пратњи инструктора су препливали ширину Градског базена.
- Данас нам је лакше да набројимо генерације које нису прошле обуку него оне које јесу. Завршили смо обуке за шесту генерацију, остаје нам да организујемо обуке за ученике седмог и осмог разреда основне школе. Наравно, од септембра ћемо обучавати нове прваке. Велики број малишана након завршене обуке почне да тренира ватерполо или пливање, тако да можемо да кажемо да је пливачки спорт у нашем граду почео да се развија. У Ватерполо клубу раде лиценцирани тренери са више од 20 година радног искуства, обучени за овај посао, навела је Јелена Лазић, портпарол Градског базена.
За само годину дана, више од 2.500 шабачких ђака научило је да плива на Градском базену. Последњој генерацији која је успешно завршила обуку честитао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- Шабац постаје град без непливача. Ми на овај начин стварамо младе, способне људе, који су спремни да се суоче са животом и да у тој бици побеђују. Захваљујем се родитељима који су дали пуну подршку програму који се спроводи на базену јер без њихове подршке ово не би било могуће. Ми смо по овоме заиста јединствен град у Србији, а наши програми треба да учине да се у Шапцу живи боље и пристојније, рекао је градоначелник Шапца приликом доделе диплома.
Бесплатну обуку пливања спровели су тренери који имају вишедеценијско искуство у обучавању непливач
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa