Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
КРАЈ ПОЛЕМИКЕ О НЕДОЛАСКУ НА ЗАКАЗАНЕ ПРЕГЛЕДЕ

СВИ ИМАЈУ ПРАВО НА ЛЕЧЕЊЕ

Сви грађани по Уставу имају право да буду лечени, не планирамо никакве санкције, тврде у Министарству здравља
Државни секретар у Министарству здравља Мехо Махмутовић демантовао је информацију да ће пацијенти сносити последице ако се не појаве у заказаном термину код лекара.
- Министарство здравља никада није радило против пацијената и запослених у систему здравства, већ се сви труде да се на што бољи начин пруже услуге пацијентима - рекао је Махмутовић за ТВ Пинк.
Како је навео, сви грађани по Уставу имају право да буду лечени и таква санкција се никада неће десити.
- Оно што постоји као објективан проблем, то су неажуриране листе чекања, и ми ћемо у наредном периоду пуно тога покушати да урадимо да се те листе ажурирају - рекао је Махмутовић.
Како каже, не може се некоме забранити годину дана да се лечи, али ће бити ажуриране листе чекања.
Мамутовић је указао да се дешавало да један пацијент закаже интервенцију у више установа, па је обави у једној, а не пријави да ју је обавио, чиме заузима нечије место.
- Треба да ажурирамо те листе. Уз увођење интегрисаног информационог система, које је почело 18. маја ове године, све ће лакше и боље функционисати - рекао је Махмутовић.
Он је рекао и да је нетачна информација да ће преглед код лекара опште праксе трајати 10 минута, већ 15 минута.
- То је гласина која на срећу пацијената није тачна, 15 минута је преглед код лекара опште праксе и 30 минута код специјалисте - рекао је Махмутовић.
Он је додао да је потребно време да заживи интегрисани систем, али да је он свакако на добробит пацијената и лекара.
- Раније није било добро, јер да јесте, наставили бисмо тако да функционишемо. Сви су гурали под тепих проблеме, сад је неко подигао тепих и решава те проблеме. Дајте нам мало времена, за годину дана од увођења информационог система сигурно ће бити задовољни и пацијенти и лекари - рекао је Махмутовић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa