Инфо

2. децембар 2010.2. дец 2010.
ШАБАЧКА БИБЛИОТЕКА

СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК И ПОЛИТИЧКО ГРОБЉЕ

Поводом године књиге и Дана „Службеног гласника“ у Шапцу прошле среде у холу Биоблиотеке одржана промоција књиге Славољуба Ђукића
Јавно предузеће „Службени гласник“ један је од највећих домаћих издавача и истовремено друштвено одговорно предузеће које је низом акција обележило „Годину књиге у Србији“. Тим поводом одржана је и промоција књиге „Политичко гробље“ Славољуба Ђукића.
Гордана Милосављевић Стојановић, уредник у „Службеном гласнику“ истакла је да ово издавачко предузеће годишње објави триста наслова. „Службени гласник“ је свој концепт створио објављујући научну и стручну литературу из свих области. Касније се кренуло у теорију књижевности и неке књиге које се не могу назвати белетристиком. Једна од најмлађих је и билблиотека „Сведоци епохе“ и управо у њој објављена је и ова књига Славољуба Ђукића, новинара, публицисте, писца.
Рођен је 27. октобра 1928. године у Словцу код Ваљева. У ратним условима похађао гимазију у Ваљеву, а матурирао у Београду. Као шеснаестогодишњак, борац Прве пролетерске бригаде, прошао је ратни пут од Ваљева, преко Сремског фронта, до Трста. Био је командир радне бригаде на Посавском каналу и Брчко-Бановићи. Новинарску каријеру започео у „Спорту“ 1949. године, а затим је био новинар „Вечерњих новости“, „Борбе“, „Политике“ и главни уредник НИН-а. Мимо воље пензионисан је 1987. године.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa