Инфо

2. децембар 2010.2. дец 2010.
ШАБАЧКИ ДОКТОРИ НА 18. КОНГРЕСУ ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГА СРБИЈЕ

УЧИТИ ОД НАЈБОЉИХ

На недавно одржаном 18. Конгресу оториноларинголога Србије у Београду служба за ОРЛ и МФХ шабачке Опште болнице учествовала са пет радова. Још 1979. године направљен план развоја ОРЛ службе у Шапцу до 2015. године
По свом садржају обиму и учесницима Конгрес оториноларингологије Србије спада у ред најзначајнијих догађаја из света медицине у овој години. О европској оториноларингологији ““ хирургији главе и врата говорило је 28 предавача од којих 17 из иностранства.
Рад конгреса се одвијао преко округлих столова, инструкционих курсева, радионица, појединачних предавања, презентација. Служба за ОРЛ и МФХ Опште болнице Шабац учествовала је на овом Конгресу са пет стручних радова.
- На недавно одржаном Конгресу говорило се о европској оториноларингологији ““ хирургији главе и врата, са акцентом на едукацији. Сталној и све обимнијој са много експерименталног рада, истраживања у домену фундаменталних наука па до свакодневног мануелног тренинга са новим материјалима, опремом и новим оперативним техникама.
Наша служба је учествовала са пет стручних радова који су говорили о медикаментозном и хируршком лечењу алергије, судско ““ медицинском вештачењу, рехабилитацији оштећења слуха и рехабилитацији гласа и говора ““ каже прим др Зоран Катић и наводи да је кроз излагање и дискусију учесника добијена потврда да је начин рада ОРЛ службе у шабачкој Општој болници компатибилан са савременим ставовима и стремљењима у оториноларингологији ““ хирургији главе и врата.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa