Инфо

16. децембар 2010.16. дец 2010.
ВИТОМИР БУЈИШИЋ, НОВИНАР И ПУБЛИЦИСТА У ПЕНЗИЈИ, О СЕБИ, ОМИЉЕНОМ ЛИСТУ, ЉУДИМА, ГОДИНАМА, А СВЕ ПОВОДОМ ЈУБИЛЕЈА „ГЛАСА ПОДРИЊА“

СЕЋАЊА ЗА НЕЗАБОРАВ

Прошло је 65 година од доласка у редакцију “Гласа Подриња“ (1. маја 1945.) и од тада није прекидана веза са листом, чак и после одласка у пензију (1975.) моји чланци су се често налазили на страницама овог листа, каже Бујишић, легенда подринске писане речи
Почетак је био доста напоран, јер сам по директиви Окружног Комитета партије учитељски позив заменио новинарским. Претходно сам добио сагласност савезног министра просвете Митре Митровић-Ђилас да могу напустити школу у Слатини и постати новинар Окружног листа за Округ Подрински.
И од тада, до данашњег дана није престајао новинарски и публицистички рад. Оставио сам и писаћу машину “Оливети“ јер ослабљени организам не дозвољава да радим за писаћим столом и куцам рукописе. Ево и ово, испуњавајући жељу колеге Бранка, пишем руком у кревету на коленима.
Иако су године (93) учиниле да физички ““ телесна снага ослаби, психа се отима да не падне у загрљај неминовне склерозе. Један немачки филозоф о старости написао је и ову мисао: “Старост није само протицање година, већ зора мудрости“. И у тој остарелој зори мудрости писао сам и чланке за мој омиљени лист и објављивао књиге публицистичког садржаја. Измишљао сам актуелне теме из наше савремености. За време злочиначког бомбардовања нашег сатанизованог народа од стране савезника из Првог и Другог светског рата, написао сам књигу 80 бесаних ноћи. Сетивши се да је наш велики сатиричар Радоје Домановић 1901. године написао “Марко Краљевић по други пут међу Србима“, у поводу те годишњице написао сам “Марко Краљевић по трећи пут међу Србима“ наравно актуелизованим савременим збивањима на нашем ојађеном Косову.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa