Инфо

11. мај 2017.11. мај 2017.
Оснаживање женског предузетништва
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ

Оснаживање женског предузетништва

Градоначелник Небојша Зеленовић, организовао је у Градској кући пријем и поделу уговора о једногодишњем финансирању услуга рачуновође, за жене предузетнице које су свој посао започеле у 2016. години. Уговор је потписало 26 жена, а Град Шабац женама предузетницама које су регистровале своју радњу прошле године и раде и ове године, плаћа 50 евра месечно.
-Ово је врло конкретна мера из нашег локалног акционог плана запошљавања који је подржао Привредни савет. Договорили смо се данас да направимо и савет жена предузетница како бисмо ову велику и важну ствар промовисали и позвали нове жене да се укључе у приватне бизнисе. Да је Шабац добар пословни амбијент показује и број уговора које смо данас потписали са женама предузетницама, али и пораст у буџету од пореза на зараде и од прихода самосталних делатности – истакао је Небојша Зеленовић и навео да се у Шапцу од марта прошле године запослило 1.500 људи више.
Колико је значајна помоћ Градске управе и потписивање овог уговора рећи ће нам и Драгица Анђелковић, власница трговинске радње половне гардеробе из увоза “Сецонд ханд”.
-Ова помоћ ће ми значити доста с обзиром на то да има пуно продавница у Шапцу те врсте. Одлучила сам се за то можда у мало познијим годинама зато што сам по занимању конобар, а не могу да добијем посао у струци. Више ми ни здравствено стање то не дозвољава, тако да је ово било идеално решење – истакла је Драгица.
Сања Тадић из Шапца, која је у августу отворила студио лепоте такође је истакла значај ових погодности.
-Тренутно радим сама, и надам се да ћу ове године добити појачање. Услуге које сам добила ми јако значе баш зато што је у данашње време тешко радити, посебно у условима у каквим ја радим.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa