Инфо

16. јул 2009.16. јул 2009.
ОВЕ ГОДИНЕ У ШАПЦУ САМО “КРВАВИ МАРШ“

ФИНА МАРАТОН СКУП ЗА ГРАД

До ове године, Шабац је имао два пливачка маратона, традиционални “Крвави марш“ од Јарка до Шапца, и међународни пливачки маратон који је уврштен у ФИНА календар, који се пливао истом дужином и маршутом, као и маратон који је група ентузијаста основала пре 40 година у част и сећање на 4 500 Шапчана, који су под претњом смрћу окупатора, претрчали 22 километра до логора у Јарку. Иако им је само био заједнички назив, ова два маратона била су конкурентна.
Међутим, услед рецесије која је задесила цео свет, градски буџет је ограничен, па је ове године спојено лепо и корисно: новац ће бити уложен само у један маратон, а конкурентне стране су помирене и сада обе раде у интересу града.
Под покровитељством града Шапца, а у организацији Туристичке организације Шапца, биће одржан маратон “Јарак ““ Шабац“, 2. августа. На конференцији за новинаре, која је поводом овог маратона организована, Совраније Чоњагић, истакао је да градски буџет располаже са ограниченим средствима, који су довољни да се одржи само један маратон...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa