Инфо

8. јун 2017.8. јун 2017.
ЗБОГОМ ВРТИЋУ, ЗДРАВО ШКОЛО
ПРЕДШКОЛЦИ ГРАДА ШАПЦА ЗАИГРАЛИ НА ГРАДСКОМ ТРГУ

ЗБОГОМ ВРТИЋУ, ЗДРАВО ШКОЛО

У ритму песме „Коларићу панићу“ 1.047 деце из шабачких вртића и припремних предшколских група са сеоског подручја поздравило своје васпитаче, родитеље, родбину и суграђане
Манифестацијом „Мала, мала матура“, одржаној протеклог уторка на Градском тргу, Предшколска установа „Наше дете“ опростила се од својих предшколаца пожелевши им срећу у даљем школовању.
- Мислим да не постоји човек на овом Тргу у коме није пробуђена било каква емоција. Ја, као неко ко је по професији васпитач, могу да осетим тај однос, ту топлину и значај изласка деце из вртића и кретања у школу. Када се са њима растајемо најтежи је моменат. Остајемо са њима у контакту али они ипак полазе у први разред. Искористила бих ову прилику да им пожелим срећан полазак у школу и сву срећу у њиховом даљем животу – изјавила је Сандра Мићић, директорка ПУ „Наше дете“ напоменувши да је уложен велики труд и рад васпитача и свих запослених у организацији манифестације која се реализује од 2015. године.
Играјући и певајући у ритму песме „Коларићу панићу“ будући прваци, њих 1.047, поздравили су своју највернију публику – васпитаче, родитеље, родбину, али и суграђане који су дошли да их испрате у овом, за њих, најзначајнијем тренутку.
- Поздравили смо се са васпитачима и другарима уз песму. Било је лепо у вртићу. Не плашим се поласка у школу, али ми је жао што више нећу са својим другарима ићи у „Пчелицу“ - видно узбуђена, са сузама у очима, рекла је Николина Грбић.
Да су спремни за школу потврдио је и Димитрије Живковић, предшколац Вртића „Младост“.
- Играли смо се. Било је лепо. Спремни смо за школу. Радујем се новим другарима. Научио сам да читам и пишем.
Видно зарумењених обрашчића његова другарица Лола Човић сложила се да је и поред велике врућине било добро играти са другарима.
- Спремни смо за школу. Радујем се мало учењу и тако тим стварима. Жао ми је што се растајем са другарима али ћемо се видети и у првом разреду јер многи од њих биће у „Јанковој“ школи.
Управо својим зрелим размишљањем будући прваци доказали су квалитет припремног предшколског програма ПУ „Наше дете“ који се, по директоркиним речима, реализује не само кроз методологије него и припрему деце за полазак у школу са свих аспеката.
- Ми их на неки начин опуштамо и упознајемо са поласком у школу говорећи им да је то велики чин у њиховом животу и да немају потребе да се плаше ни школе ни учитеља. То је само један нови степеник у њиховом животу који ће заједно са својим родитељима и уз нашу подршку прећи – уверена је директорка.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa