Инфо

22. јун 2017.22. јун 2017.
ПРВИ ШАБАЧКИ ПОЛУМАРАТОН

ПОЧЕЛО ПРИЈАВЉИВАЊЕ

Под покровитељством Града Шапца, 10.9.2017. одржаће се манифестација у склопу које ће се трчати три трке. Ово ће бити и први Шабачки полумаратон и одржаће се у јеку Шабачког карневала и уочи Шабачког вашара. У последњих неколико година забележен је озбиљан тренд повећања броја рекреативних спортиста у Србији, пре свега тркача. Овај тренд испраћен је и повећањем броја теретана на отвореном, трим стаза и паркова за трчање. Трка ће имати и промотера, Ивана Мишкељина, троструког државног првака у маратону.
- Шабац је град са богатом спортском традицијом. Сећамо се рукометних “ванземаљаца”, али поред Металопластике, ту је још неколико успешних тимова који се такмиче у највишим ранговима. Имамо јако успешне кајакаше, веслаче, теквондисте, боксере... Град Шабац је препознао потенцијал и овог догађаја и његов значај. У региону је развијен маратонски или тркачки туризам, а једни код других редовно идемо. Овај догађај може бити сјајна ствар за град, што због смештајних капацитета који ће бити попуњени, па до саме промоције града. Град ће се побринути за све административне дозволе, затварање улица и концертну бину код поште - изјавио је организатор Лука Греци.
У оквиру полумаратонске трке која ће бити такмичарског карактера са појединачним мерењем времена, трчаће се три круга по 7 км кроз само градско језгро, као и трка задовољства и трка за најмлађе и најстарије суграђане кроз пешачку зону. Старт и циљ све три трке биће на Тргу, где ће бити и велика бина. Током трке сви ће уживати у живом музичком наступу.
Котизација за учешће на полумаратону (21,1 км) је 1.000 динара, а сваки маратонац добија мајицу, медаљу, каталог са информацијама о граду и ручак. Трка задовољства од 7 км окупиће децу средњих и старијих разреда основних школа. Котизација за наступ у тој трци износи 500 динара, а учесници добијају памучну мајицу, каталог и окрепу. За трку од 500м која је намењена најмлађим и најстаријим учесницима, а окупиће родитеље са бебама, малишане из вртића, предшколце, али и наше најстарије суграђане и Удружење инвалида, котизација не постоји, али су сви позвани да понесу неки вид помоћи за наше најугроженије суграђане.
Више информација доступно је на сајту њњњ.сабацкимаратон.рс. С обзиром на сарадњу организатора са другим сличним тркама и тркачким клубовима, очекујемо учеснике, не само из Србије, него и држава региона. Удружење грађана Шабачки маратон ће у наредном периоду остварити сарадњу са Предшколском установом Наше дете, Удружењем инвалида, геронтолошким клубовима, музичком школом, Туристичком организацијом Шапца и другима.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa