Инфо

27. јул 2017.27. јул 2017.
Организована седница савета за женско предузетништво

ВЕЛИКА ШАНСА ЗА ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ

Протекле седмице у Градској кући, градоначелник Небојша Зеленовић организовао је прву седницу Савета за женско предузетништво. Састанку је присуствовала и Виолета Шестић, начелница Одељења за локални економски развој и жене предузетнице којима је Град Шабац платио услуге рачуновође. Тема састанка било је формирање Савета за женско предузетништво, у чији рад би се укључиле све предузетнице које послују у Шапцу, без обзира на делатност којом се баве, а градоначелник је напоменуо да ће Град подржати развој женског предузетништва, као важну грану градске привреде.
-У реализацију ове идеје укључиле су се предузетнице које су започеле бизнис у 2016. години и којима је Град Шабац обезбедио помоћ у виду плаћања услуга рачуновође у наредних годину дана, као једну конкретну меру за развој личног бизниса. Данас смо чули много добрих идеја и предлога. Циљ је да женско предузетништво промовише свој рад, и да се друге жене охрабре како би развиле пословне идеје и саме утицале на свој живот - истакао је градоначелник и додао да је Шабац добро место за развој бизниса и за инвестиције.
Шабачке предузетнице овом приликом су упознале градоначелника и представнике Одељења за локални економски развој са својим досадашњим пословним достигнућима, али и проблемима са којима се сусрећу у свакодневном пословању.
- Овом приликом се захваљујем представницима Градске управе на шанси коју су нам пружили. Почетницама у бизнису прилично значи конкретна помоћ Града, који у првој години пословања плаћа услуге рачуновође - истакла је Сузана Васиљевић, власница бутика “Слатки клинци”.
Виолета Шестић је у разговору са предузетницама напоменула да политика локалног економског развоја у Шапцу обухвата све привредне субјекте и да је само таква политика, у коју су сви привредници укључени, одговорна политика.
- На данашњем састанку позвали смо све предузетницие са подручја Шапца, које су заинтересоване да буду чланице Савета, да се обрате Одељењу за локални економски развој у Градској управи на трећем спрату. Како би их евидентирали, а затим крајем августа одржали и конститутивну седницу Савета за женско предузетништво - навела је Виолета.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa