Инфо

3. август 2017.3. авг 2017.
НОВ МОДЕЛ ФИНАНСИРАЊА ПОЧЕО СА ПРИМЕНОМ У МАЛОЈ ВРАЊСКОЈ

ВОДОВОД И МЕШТАНИ ШИРЕ МРЕЖУ

Јавно-комунално предузеће „Водовод Шабац“ и мештани Мале Врањске – Максимовића мале, заједно су кренули у реализацију прикључења на градску водоводну мрежу. Радови су у току, а становници овог дела Мале Врањске су задовољни, јер ће коначно решити дуготрајни проблем водоснабдевања
Прикључењем на градски водовод, мештани неколико домаћинстава у Малој Врањској коначно ће имати здраву пијаћу воду попут свих становника Шапца. Нови начин финансирања прикључења на мрежу градског водовода представља обострано задовољство.
- Јако нам је важно да што већи број наших суграђана добије здраву пијаћу воду. Управо због тога донели смо одлуку о новом моделу финансирања водоводне мреже. ЈКП „Водовод Шабац“ ће у наредном периоду, заједно са грађанима, радити на ширењу водоводне мреже – рекла је Даниела Ловрин Гавриловић, директорка ЈКП „Водовод Шабац“.
У Малој Врањској је прва таква акција где заједно грађани и ЈКП „Водовод Шабац“ раде на проширењу водоводне мреже.
- Нов модел подразумева да само основне трошкове финансирају грађани, пре свега трошкове материјала, а сви остали трошкови иду на терет нашег предузећа – додала је Ловрин Гавриловић.
Са оваквим системом финансирања прикључења на градску водоводну мрежу, односно директним учешћем средстава ЈКП „Водовод Шабац“ и мештана насеља на територији града Шапца, наставиће се и убудуће, јер је то добар начин да свако домаћинство добије здраву и квалитетну пијаћу воду.
ЈЕДВА СМО ЧЕКАЛИ
- С обзиром на то да лети пресушују бунари и да због тога немамо воду за пиће и за стоку, прикључење на водоводну мрежу је добро дошло. Успели смо да скупимо новац и коначно крећемо у реализацију овог пројекта. Надамо се да ћемо ускоро и да се прикључимо на водоводну мрежу. Захваљујемо се Водоводу. Једва смо чекали и исплатило се – поручио је Миодраг Максимовић из Мале Врањске.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa