3. avgust 2017.3. avg 2017.
NOV MODEL FINANSIRANjA POČEO SA PRIMENOM U MALOJ VRANjSKOJ

VODOVOD I MEŠTANI ŠIRE MREŽU

Javno-komunalno preduzeće „Vodovod Šabac“ i meštani Male Vranjske – Maksimovića male, zajedno su krenuli u realizaciju priključenja na gradsku vodovodnu mrežu. Radovi su u toku, a stanovnici ovog dela Male Vranjske su zadovoljni, jer će konačno rešiti dugotrajni problem vodosnabdevanja
Priključenjem na gradski vodovod, meštani nekoliko domaćinstava u Maloj Vranjskoj konačno će imati zdravu pijaću vodu poput svih stanovnika Šapca. Novi način finansiranja priključenja na mrežu gradskog vodovoda predstavlja obostrano zadovoljstvo.
- Jako nam je važno da što veći broj naših sugrađana dobije zdravu pijaću vodu. Upravo zbog toga doneli smo odluku o novom modelu finansiranja vodovodne mreže. JKP „Vodovod Šabac“ će u narednom periodu, zajedno sa građanima, raditi na širenju vodovodne mreže – rekla je Daniela Lovrin Gavrilović, direktorka JKP „Vodovod Šabac“.
U Maloj Vranjskoj je prva takva akcija gde zajedno građani i JKP „Vodovod Šabac“ rade na proširenju vodovodne mreže.
- Nov model podrazumeva da samo osnovne troškove finansiraju građani, pre svega troškove materijala, a svi ostali troškovi idu na teret našeg preduzeća – dodala je Lovrin Gavrilović.
Sa ovakvim sistemom finansiranja priključenja na gradsku vodovodnu mrežu, odnosno direktnim učešćem sredstava JKP „Vodovod Šabac“ i meštana naselja na teritoriji grada Šapca, nastaviće se i ubuduće, jer je to dobar način da svako domaćinstvo dobije zdravu i kvalitetnu pijaću vodu.
JEDVA SMO ČEKALI
- S obzirom na to da leti presušuju bunari i da zbog toga nemamo vodu za piće i za stoku, priključenje na vodovodnu mrežu je dobro došlo. Uspeli smo da skupimo novac i konačno krećemo u realizaciju ovog projekta. Nadamo se da ćemo uskoro i da se priključimo na vodovodnu mrežu. Zahvaljujemo se Vodovodu. Jedva smo čekali i isplatilo se – poručio je Miodrag Maksimović iz Male Vranjske.
N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa