Инфо

17. август 2017.17. авг 2017.
У ШАБАЦ ПО РЕЦЕПТ ЗА РЕШЕЊЕ ПРОБЛЕМА
Апотека Шабац за пример

У ШАБАЦ ПО РЕЦЕПТ ЗА РЕШЕЊЕ ПРОБЛЕМА

Модел који је Град Шабац применио приликом решавања проблема Апотеке Шабац служи многима за пример. За разлику од неких градова где су апотеке у јако лошем стању због великих дугова, у Шапцу је ситуација потпуно другачија. Томе у прилог говори и чињеница да су представници Апотекарске установе из Панчева дошли баш у Шабац по препоруци Министарства здравља како би научили нешто више и преузели решења за проблем апотека у свом граду. Састанак је одржан у понедељак, 14. августа у Градској управи града Шапца.
Начелница градске управе, Јелена Јекић је нагласила да је ово одличан пример који показује да Град Шабац иде у добром правцу када је у питању решавање проблема вишка запослених и свих осталих проблема са којима се сусрела АУ Шабац али и све апотеке на нивоу Републике Србије.
На састанку је био и в.д. директор АУ Панчево, Милан Бабић, који је укратко објаснио у каквој се ситуацији налази апотека у Панчеву.
- Панчевачка апотека има блокиран рачун већ 580 дана и нико још не зна шта ћемо са тим блокираним рачуном. Дугови апотеке су око 800 милиона динара без судских трошкова и камате. Од тога су зараде радника најмањи део јер само добављачима за лекове дугујемо око 720 милиона динара. Апотека сада не ради и у случају да дође до њеног потпуног гашења, поставља се питање остваривања законом предвиђених услова примарне здравствене заштите. Тренутно имамо 69 запослених али је потребна рационализација њиховог броја.
Бабић на ово још додаје због чега им је значајан овај састанак и шта ће од онога што су чули од представника Градске управе у Шапцу моћи да примене.
- Дошли смо на овај састанак према препоруци министарства да разменимо искуства о овом проблему и да видимо како је рационализација броја запослених спроведена у Шапцу. Ми ћемо применити комплетан поступак рационализације јер нас је министарство упутило да је у Шапцу у правном смислу то јако добро регулисано и да немају никаквих примедби.
К. А.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa