Инфо

24. август 2017.24. авг 2017.
МНОГО МОГУЋНОСТИ
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА У ПОСЕТИ ТАБАНОВИЋУ

МНОГО МОГУЋНОСТИ

Табановић, једно од села у ком ће на јесен бити организовано гласање о потрошњи новца из буџета Месне заједнице, посетио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Он је са мештанима разговарао о одлуци Града која ће им омогућити да сами одлучују о свом новцу.
Месна заједница “Табановић” на рачуну има 2.742.411 динара, а Савет Месне заједнице предложиће да се овај новац инвестира у изградњу цркве.
-Село је велико, а немамо цркву, зато ће Савет предложити грађанима да се новац који имамо на рачуну поторши за ову намену. Поздрављам одлуку Града да сви могу да гласају о предлозима. До сада је нас девет из Савета одлучивало о новцу, сада цело село може да гласа и то је поштено, рекао је Милан Ивановић, председник Савета Месне заједнице “Табановић”.
Могућности је много јер је буџет Месне заједнице један од највећих, па не чуди што су и мештани већ имали пуно предлога. Своје идеје за гласачку листу моћи ће ускоро да предложе, када се заврши упис у списак за гласање.
Градоначелник је истакао да ова одлука Града није демагогија него механизам који ће исказати стварне потребе грађана.
-Грађани одлучују, али и предлажу, као што то раде у Швајцарској. У Шапцу се бавимо стварним потребама људи, а сада имамо механизам да се те стварне потребе најнепосредније и најдиректније реализују, са онолико новца колико га има. Људи имају различите потребе, а новца наравно нема за све. Зато је природно да се о најважнијим потребама у једној заједници гласа. Промена Србије треба да крене баш из села, подвукао је Зеленовић.
Помоћник градоначелника Јелена Топаловић Петровић позвала је мештане Табановића да се упишу у списак за гласање који ће им омогућити да одлучују о свом новцу и подсетила да право уписа имају сви пунолетни грађани.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa