Инфо

14. септембар 2017.14. сеп 2017.
ОСНОВНА ШКОЛА ЈАНКО ВЕСЕЛИНОВИЋ У ЦРНОЈ БАРИ

Вода са 18 метара

Уочи почетка нове школске године пресушиле су цеви у Основној школи “Јанко Веселиновић” у Црној Бари, а констатована је и неисправност воде за пиће у одељењу ове школе у Глоговцу.
Проблем са снабдевањем водом у матичној школи у Црној Бари према проценама стручњака настао је због повећања нивоа подземних вода и застарелости школске канализационе инсталације која је радила на хидрофорску цев дубине шест метара. У Глоговцу је загађење пијаће воде дошло највероватније из септичке јаме.
Поводом ових проблема више пута је заседао Општински штаб за ванредне ситуације. Решења су уследила у разговору са стручњацима Рударско-геолошког факултета.
Првобитно решење је било снабдевање водом из пластичне цистерне капацитета 1.100 литара за шта се побринуло Комунално предузеће из Богатића. Ових дана у Црној Бари је пободена нова цев на дубину од 18 метара, а пијаћа вода која је одатле потекла моћи ће да се користи тек када ускоро буду завршене све хемијско-бактериолошке анализе.
Трајније решење подразумева бушење бунара на Васином шибу, недалеко од Дрине, ради изградње сеоског водовода са ког би се снабдевали водом за пиће мештани Црне Баре, Глоговца, Совљака и Бановог Поља.
У школи у Глоговцу следи копање нове септичке јаме, а дотле снабдевање водом за пиће иде из посебних балона.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa