Инфо

28. септембар 2017.28. сеп 2017.
Представници града са гостима из Русије

Представници града са гостима из Русије

ШАБАЧКУ ГИМАЗИЈУ ПОСЕТИЛЕ КОЛЕГЕ ИЗ РУСИЈЕ

Заједно у будућност

Председник Скупштине града Немања Пајић угостио је представнике Шабачке и Руске 67. Гимназије из Нижњег Новгорода. Током вишедневног боравка Руске делегације у Шапцу, потписан је Протокол о сарадњи и приступање Шабачке гимназије пројекту “Заједно у будућност” у којем су образовне установе из целог света.
-Потписали смо споразум са 67. Гимназијом из Нижег Новгорода који представља почетак наше сарадње која ће се заснивати на размени ученика, професора и наставног материјала. Уједно, постајемо део њихове организације “Заједно у будућност” која окупља најбоље школе из целог света - поручила је Маријана Исаковић, директорка Шабачке гимназије.
Председник Скупштине града Немања Пајић истакао је да град Шабац издваја значајна средства за образовање, јер је улагање у образовање, заправо улагање у будућност.
-Драго ми је што ће ђаци имати прилику да посете 67. Гимназију у Русији, која је међу сто најбољих. Ово није само сарадња са децом и ученицима из Русије него широм света. Изуезетно је, и за њих јако битно да прошире видике и размене искуства и знања. На овај начин наши ученици одлазе у један велики пројекат који ми као град подржавамо. Очекујемо да се ти ђаци када заврше школу, врате у Шабац и помогну развоју свог града- навео је Немања Пајић.
Током пријема, говорило се о могућностима даље сарадње у овој области. Представници Руске 67. Гимназије, мишљења су да су нашли партнерску гимназију и исказали задовољство будућом сарадњом.
- И једна и друга школа су познате у својим срединама. Наша школа је више пута одликована, имамо врхунске ученике а готово сви професори су добитници државних признања Русије за образовање - истакла је Љубов Трофимова, представница 67. Гимназије из Нижњег Новгорода.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa