Инфо

21. септембар 2017.21. сеп 2017.
РАЗМЕНА ИСКУСТАВА
ГРАД ШАБАЦ ПРЕДСТАВЉЕН НА МЕЂУНАРОДНОМ ПОСЛОВНОМ ФОРУМУ У ЦЕЉУ

РАЗМЕНА ИСКУСТАВА

Дводневном Међународном пословном форуму у Цељу присуствовали су у име нашег града Душан Костадиновић, заменик градоначелника Шапца и Виолета Шестић, начелница Одељења за локални економски развој у Градској управи.
Међународни пословни форум организвали су Град Цеље, Регионална привредна комора Цеља, Регионална комора трговине и предузетништва Цеље, Цељски сајам и Развојна агенција Савињске регије. Главна тема овог привредног скупа била је „Иновативна продаја и маркетинг и дистрибутивни канали“.
Према речима Костадиновића, Међународни пословни форум у Цељу био је прилика да се учесници упознају са праксом у развијеним земљама. Међу излагачима и предавачима на форуму били су и представници успешних светских компанија.
- Шабац поседује БФЦ сертификат, највећу индустријску зону, проширене капацитете у режиму слободне зоне, што привлачи пажњу инвеститора. Размена искустава и знања са представницима привреде и светски успешних компанија једини је пут ка новим успесима у области привреде, што је гарант даљег развоја града – истакао је заменик градоначелника Шапца.
Поред економског аспекта ове посете, додао је Костадиновић, важно је истаћи и наставак сарадње са овим словеначким градом.
- Град Шабац је наставио добру сарадњу са градом домаћином Међународног пословног форума. Цеље и Шабац су пријатељски градови који успешно сарађују. Наши домаћини су успешан пример рада локалне самоуправе на европском нивоу – истакао је Костадиновић.
Пословни форум у Цељу одржан је у оквиру традиционалног 50. Међународног сајма привреде и трговине у овом граду који је отворио словеначки премијер Миро Церар.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa