Инфо

21. септембар 2017.21. сеп 2017.
ЗА ВЕЋУ БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ
ЛЕЖЕЋИ ПОЛИЦАЈАЦ ИСПРЕД ОШ
“СТОЈАН НОВАКОВИЋ”

ЗА ВЕЋУ БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ

На иницијативу мештана месне заједнице „Шипурке ливаде“, у суботу су у Улици војводе Јанка Стојићевића, испред Основне школе „Стојан Новаковић“, постављена два „лежећа полицајца“.
Како су истакли мештани овог насеља, постављање успоривача кретања је било неопходно због непримерене брзине којом се крећу аутомобили, у улици у којој се налази школа и свакодневно креће велики број деце.
Миодраг Филиповић, руководилац Сектора за изградњу града у ЈП „Инфраструктура Шабац“, подсетио је да је Улица војводе Јанка Стојићевића била регионални пут, па да због тога овај проблем није могао бити раније решен.
-Пре две године смо поставили вибрирајуће траке у овој улици, али тиме проблем није решен. Аутомобили су се и даље кретали већом брзином од дозвољене, иако на почетку улице постоји знак да је брзина ограничена на 40 километара на сат. Надам се да ће ове „грбе на путу“, познате као „лежећи полицајци“, успорити брзу вожњу и омогућити безбедније кретање и спорији саобраћај у зони школе, додао је Филиповић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa