21. septembar 2017.21. sep 2017.
ZA VEĆU BEZBEDNOST DECE
LEŽEĆI POLICAJAC ISPRED OŠ
“STOJAN NOVAKOVIĆ”

ZA VEĆU BEZBEDNOST DECE

Na inicijativu meštana mesne zajednice „Šipurke livade“, u subotu su u Ulici vojvode Janka Stojićevića, ispred Osnovne škole „Stojan Novaković“, postavljena dva „ležeća policajca“.
Kako su istakli meštani ovog naselja, postavljanje usporivača kretanja je bilo neophodno zbog neprimerene brzine kojom se kreću automobili, u ulici u kojoj se nalazi škola i svakodnevno kreće veliki broj dece.
Miodrag Filipović, rukovodilac Sektora za izgradnju grada u JP „Infrastruktura Šabac“, podsetio je da je Ulica vojvode Janka Stojićevića bila regionalni put, pa da zbog toga ovaj problem nije mogao biti ranije rešen.
-Pre dve godine smo postavili vibrirajuće trake u ovoj ulici, ali time problem nije rešen. Automobili su se i dalje kretali većom brzinom od dozvoljene, iako na početku ulice postoji znak da je brzina ograničena na 40 kilometara na sat. Nadam se da će ove „grbe na putu“, poznate kao „ležeći policajci“, usporiti brzu vožnju i omogućiti bezbednije kretanje i sporiji saobraćaj u zoni škole, dodao je Filipović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa