Инфо

21. септембар 2017.21. сеп 2017.
НАЦИОНАЛНА СЛУЖБА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ПРЕКИНУЛА САРАДЊУ СА „ГЛАСОМ ПОДРИЊА“

КОМЕ НЕ ОДГОВАРА ДА ШАПЧАНИ НАЂУ ПОСАО

Прес служба Националне службе за запошљавање у Београду непријатно је изненадила редакцију „Гласа Подриња“, јер нам је послала мејл у којем нас обавештава да морају да прекину сарадњу са нашим новинама која се односила на објављивање слободних радних места у Шапцу
Са жељом да као мала друштвено одговорна фирма дамо свој допринос у решавању егзистенцијалног питања-запослења наших читалаца, „Глас Подриња“ је пре неколико месеци отпочео интензивне преговоре са Националном службом за запошљавање око објаве огласа за слободна радна места на територији Мачванског округа. Вођени идејом да је у “Гласу” такав вид некомерцијалне сарадње био практикован дуги низ година, ни у једном тренутку нисмо сумњали у добру вољу друге стране.
Након дугих разговора, сарадња је успостављена са идејом да у сваком броју објављујемо све огласе и конкурсе за радна места према евиденцији НСЗ у Мачванском округу. У претходна два броја смо то радили. Ови огласи су наишли на добар пријем, али и одзив у јавност. А, онда нас је у понедељак ујутро дочекао хладан туш.
- Жао нам је што морамо да вас обавестимо да тренутно нисмо у могућности да наставимо започету сарадњу која се тиче објављивања огласа за слободна радна места у вашем листу. Наиме, због обавезе чувања података од стране НСЗ, не можемо упућивати текстове огласа другим публикацијама, па док се не испуне одговарајући услови и обезбеди ваљана форма за спровођење ових активности, нећемо моћи да остваримо договорену сарадњу – обавестили су нас из Прес службе НСЗ.
На крају су нам се и извинили звог настале ситуације и напоменули да нам стоје на располагању за све друге видове сарадње и размене информација.
С обзиром да је тренутно, једина сарадња и размена информација коју „Глас Подриња“ интересује објављивање у новинама слободна радна места,нисмо могли а да не покушамо да не контактирамо више инстанце, те смо звали и директора НСЗ Зорана Мартиновића који нам је одговорио на нашу молбу да се сарадња, ипак, не прекине.
- Све смо анализирали. Не бисмо могли сада да мењамо став у односу на допис који вам је достављен из наше Прес службе – одговорио нам је Мартиновић.
Директор шабачке филијале НСЗ Радивоје Мићић рекао је за „Глас Подриња“ да је упознат са новонасталом ситуацијом.
- Одлука је донета на нивоу целе Републике и сматрам да је привремена. Верујем да ће до наставка сарадње доћи, јер је то добар начин да се грађани информишу о слободним радним местима у својој средини – додао је Мићић.
Остаје нам на крају само да се запитамо коме одговара да Шапчани не нађу посао?
КАКВЕ ПОДАТКЕ НСЗ ЧУВА?
Некадашњи директор шабачке филијале НСЗ Бранко Филиповић изјавио је за „Глас Подриња“ да не разуме какве то податке ова служба чува.
- Ако им је послодавац дао сагласност да објаве оглас или конкурс, шта онда они чувају? Не разумем. У данашње време када је тржиште рада отворено и када не постоје законске обавезе јавног оглашавања, а имамо изузетно велику незапосленост, од изузетног значаја је учинити доступним слободна радна места. На тај начин би велики број суграђана био информисан о слободним радним местима – каже Филиповић.
Према његовим речима, овакакв вид сарадње какав је обезбедио „Глас Подриња“ само може да повећа угед НСЗ.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa