Инфо

5. октобар 2017.5. окт 2017.
МИТАР ПАЛИКУЋА ТРЕЋИ У ЕВРОПИ

БРАВО МИТРЕ!

Већ по навици шабачки параолимпијац бележи сјајне резултате на свим такмичењима, а долазак на побединчко постоље готово да је рутина за Митра Паликућиу. Ново у низу одличја европска бронза
За Митра Паликућу се више не може рећи да је остварио одличан резултат, већ пре да је наставио, врло дугачак и чврст низ фантастичних успеха на међународним такмичењима. Сећате се прошлог лета када је у Србију донео параолимпијску бронзу? Или када је био трећи у Данској? Е сада је исти сјај имала и медаља са Европског шампионата у стоном тенису за особе са инвалидитетом. Митар је у Словенији наступао у седећој Т5 категорији и освојио медаљу упркос изузетно тешком жребу.
У такмичењу по групама одиграо је перфектно победивши све ривале максималним резултатом 3:0, а шампиону су честитали: Савант (Француска), Крижанец (Хрватска) и Ролофс (Холандија). О доминацији довољно говори и податак да је само Француз успео да Митру узме осам поена у једном сету, сви остали нису могли више од шест! Већ у четвртфиналу морао је на дуел против параолимпијског шампиона и првог фаворита турнира Бауса (Немачка). Не само да је победио првака, већ је то учинио у великом стилу, максимално 3:0 (11:9, 11:8, 11:8). Нажалост, умор је учинио своје у полуфиналу, те је каснији победник Остурк (Турска) био бољи 3:1.
- Остаје жал за финалом, али сам био уморан од меча против Бауса, а наравно да је ривал одиграо сјајно и потпуно заслужено је постигао сјајан резултат. Велики такмичар – истакао је Митар по окончању турнира.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa