Инфо

11. фебруар 2021.11. феб 2021.
фото: и. ђ.

фото: и. ђ.

АТЛЕТИКА: СЕНИОРСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

УСПЕСИ У НИЗУ

Атлетски клуб из Бадовинаца носи назив „Спринт“, али на сениорском Првенству Србије још једном је потврдио изванредне могућности у вишебојима, конретно седмобоју, где су представници овог клуба остварили троструку победу!. Сва места на победничком постољу освојили су момци из Бадовинаца.
Српски репрезентативац и олимпијски кандидат Александар Грновић је низ успеха наставио сениорском титулом у седмобоју, иако је наступао недовољно опорављен после повреде ахилове тетиве, освојио је 5.120 бодова што је било сасвим довољно за ново злато. Кроз две недеље Александра очекује и пут у Анкону на Првенство Италије. Уз њега на победничком постољу су биле клупске колеге, узрасно још јуниори Ђорђе Јовановић и Никола Росић.

Јовановић је уз четири лична рекорда (60 метара, бацање кугле, 60 препоне и седмобој) освојио 4.257, довољно за сребрно одличје, док је Никола са 3.021 поеном заузео позицију три. Росић је уз бронзу поправио најбоља остварења у каријери у седмобоју , као и у три дисциплине (скок удаљ, бацање кугле, 1000 метара).

Уз вишебојце Бадовинчани су освојили још једну медаљу. Милан Чајић је у скоку мотком постао вицешампион са пескоченом висином од 3,70 метара.

ФОТО: И. Г. АШК


КАТАРИНА ДО СРЕБРА
Иако шабачки АШК Темпо није наступио у најјачем саставу на Првенству Србије за сениоре, није ни овај колектив остао без одличја. Млада Катарина Гачевић, потврдила је класу у бацању кугле. Хитац од 12,84 метра донео јој је овај пут сребро, а седаљм центиметара је делило Гачевићеву од највишег места на постољу. Катаринина клупска колегиница Милица Познановић пласирала се одмах иза и са новом бронзом наставила низ одличја са важних такмичења, учвршћујући АШК Темпо међу водеће у Србији када говоримо о бацању кугле.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa