Инфо

4. фебруар 2021.4. феб 2021.
фото: фб профил

фото: фб профил

АТЛЕТИКА: СТАРИЈИ ЈУНИОРИ

Антић до државног рекорда

Иако је реч о првом такмичењу ове године за категорију старијих јуниорки и јуниора, одличне резултате су постигли на Првенству Србије сви одликаши, међу којима су и атлетичари нашег подручја. Издвојио се Теодор Антић који је наступом у конкуренцији старијих у трци на 800 метара освојио друго место, али у времену 01:56,70 што је најбоље време у држави међу млађим јуниорима којима овај 16-годишњак још припада, те је од викенда Теодор власник државног рекорда. Кроз циљ је прошао трећи укупно, али другу позицију освојио је гост из БиХ који се надметао ван конкуренције, док је први био искусни атлетичар Мораве Алексић који је у излазној години старијих јуниора.

Антић је члан АШК Темпа, а осим овог сребра, клуб је богатији за још једно сребро и бронзу. Млада нада српског бацања кугле, уз Катарину Гачевић је и Милица Познановић која је заузела позцију два уз хитац 12,48. Мушка штафета 4 пута 400 метара у саставу: Лука Митровић, Лука Љубинковић, Вукашин Антонић, Теодор Антић заузела је треће место уз време 03:33,69.
Екипи Спринта из Бадовинаца медаљу је донео скакач с мотком Никола Росић који је до бронзе стигао захваљујући прескочених 2,80.

Још неколико такмичара оба клуба остварили су запажене резултате, били на корак од одличја, али овај пут нису успели.

Промена термина
Највећи изазов вишебојаца ове сезоне је Првенство Евроопе за вишебојце у Туроњу, а шансу да се тамо нађе има тренутно први вишебојац Србије Александар Грновић (Спринт Бадовинци). Прилику да обезбеди норму има на Првенству Србије за вишебојце чији термин је промењен и биће у оквиру предстојећег Појединачног првенства Србије заказаног за викенд који следи.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa