Инфо

4. фебруар 2021.4. феб 2021.
Испунили њихова очекивања
“ШАБАЦ ЈЕ НАШ” О СТО ДАНА ВЛАСТИ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

Испунили њихова очекивања

“Од када је дошла СНС прогласили су ванредну ситуацију и то је било то”, рекао је Александар Мијаиловић у име Градског одбора Заједно за Србију. “Видели смо да у буџету нема опредељених средстава за наставак пројекта “Сава парк”, нема новца за канализацију на подручју села и да нема ниједне капиталне инвестиције”, навео је Урош Ракић, председник Омладине ЗЗС
Сто дана власти у Шапцу била је тема конференције коју су у уторак, ипред Градске управе, одржали представници листе “Шабац је наш - Небојша Зеленовић” и њихови коалициони партнери. На конференцији се говорило и о епидемиолошкој ситуацији у граду.

-Српска напредна странка је, у претходних 100 дана власти, потпуно испунила моја очекивања. Све ово је већ виђено у сваком граду у Србији где је СНС на власти. На свим изборима, за све нивое власти, једини кандидат је Александар Вучић. Једино што преостаје функционерима које делегирају за јавне функције јесте да у свим медијима у свакој прилици исказују невероватно поштовање и дивљење свом вођи Александру Вучићу, рекла је Даниела Ловрин Јевтић у име Градског одбора Демократске странке и додала да ће са посебном пажњом пратити трошење 300 милиона динара из буџета Града које су пребачене из републичког буџета крајем прошле године.

-Дубоко верујем да су те паре већ унапред потрошене у току изборне кампање и да сада остаје само да се потписом омогући да се плати извођач радова. Интересује ме ко ће имати храбрости да изврши такво криминално дело, рекла је Ловрин Јевтић.

Александар Мијаиловић у име Градског одбора Заједно за Србију је говорио о начину на који СНС управља кризом изазваној корона вирусом.

Салко Карадаревић одборник Иницијативе “Село-град”је рекао да СНС није било довољно осам година да се прирпеме за функцију градоначелника.
-Самозвани градоначелник Александар Пајић каже да му је држава поклонила 2,5 милиона евра. Не сме држава садашњој власти ништа да поклања, а претходној да отима. Разбојници отимају и покањају. Ваљда постоје некакве процедуре и Закон који мора да се испоштује, рекао је Карадаревић.


-Прво што су урадили када су дошли на власт - увели су ванредну ситуацију у периоду када за тако нешто није било потребе. Ванредна ситуације није уведена ради заштите здравља, него ради популације и рејтинга СНС. Резулати су очекивани - не постоје. Поређења ради, у првом таласу администрација Небојше Зеленовић је поделила 200.000 маски, када оне нису могле да се купе у апотекама. Постављени су канистери са дезинфекционим средствима у граду и свим селима. Били смо једна од ретких земаља која је имала други талас, због неодговорности СНС и Александра Вучића. Тада је Град поделио санитарне пакете са превентивом потребном да се спречи ширење вируса. Од када је дошла СНС прогласили су ванредну ситуацију и то је било то. Допунили су канистере са дезинфекционим средством и поставили два нова и то је било све. Овакав однос према грађанима Шапца најтеже су платили корисници Геронтолошког центра, рекао је Мијаиловић.

Живојин Вулетић, лидер локалног Српског покрета обнове сматра да 100 дана нове власти, коју чини СНС, не може да добије прелазну оцену. Рекао је да су приликом преузимања власти у Шапцу добили скоро пун буџет.

-За два месеца колико је још било преостало од 2020. године добили су више од 250 милиона динара. Нису наставили са пројектима који су били утврђени буџетом за 2020. годину, тако да ми не можемо знати где се тај новац троши. Основано сумњамо да се не троши на намене за које је опредељен. Програм СНС се састоји од тога што се стално понавља прича да ће се радити крак ауто-пута од Руме до Шапца и брза саобраћајница од Шапца до Лознице. То је добро, али ако имамо у виду чињеницу да нам Република, по различитим основама, дугује око 30 милиона евра, то значи да се ауто-пут од Руме до Шапца гради о нашем трошку, рекао је Вулетић.

Милутин Станковић, одборник Групе грађана “Прилика” подсетио је да одборници опозиције не иду на скупштинска заседања, због тога што се локална власт према њима понаша као и у кампањи.

-Учеснике избора нису поштовали ни тада ни сада. За претходних 100 дана и неколико седница Скупштине које су организоване, ми као одборници материјал нисмо добијали на време. Мени лично није ни достављан на кућну адресу. До данас нисмо добили најважнији документ - Пословник о раду Скупштине, како бисмо се упознали са правилима учешћа у раду, рекао је Станковић.
Урош Ракић, председник Омладине ЗЗС, навео је да за 100 дана нове власти нису видели ништа што нису очекивали.

-Показало се шта су приоритети нове власти, а то је уређење канцеларије новог градоначелника, затварање “Стартит” центра, пљачка у најави и нетранспарентност. Видели смо да у буџету нема опредељених средстава за наставак пројекта “Сава парк”, нема новца за канализацију на подручју села и да нема ниједне капиталне инвестиције. То нам показује суштинску разлику између нас и њих, рекао је Ракић и осврнуо се на постављање нове координаторке Канцеларије за младе у граду, Мирјане Јањић, за коју је рекао да је “једна не тако млада жена”.

-Ми из Савета омладине ГО ЗЗС се са правом питамо како ће та жена да разуме потребе и проблеме младих у граду. Ако желимо да задржимо омладину у овом граду морамо да разумемо њихове потребе. Морате да питате нас младе шта су наши проблеми и идеје и да нам дозволите да те идеје реализујемо. Ми смо имали прилику да реализујемо све наше идеје путем референдума, али тај референдум је укинут и више ту прилику немамо, рекао је Ракић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa