Инфо

19. октобар 2017.19. окт 2017.
ОДБОРНИЧКА ПИТАЊА ПОКРЕНУЛА ДИЈАЛОГ
ЧЕТРНАЕСТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

ОДБОРНИЧКА ПИТАЊА ПОКРЕНУЛА ДИЈАЛОГ

Без дискусија прихваћени предлози више решења о разрешењу и именовању комисија за спорт, односе са верским заједницама и управних одбора Центра за социјални рад Богатић, Културно-образовног центра, Туристичке организације, Предшколске установе “Слава Ковић”и Дома здравља Богатић. За вд директора Комуналног предузећа “Богатић” именован Аљоша Гарибовић, а секретара Скупштине Милутин Ковић
Целокупна прошлонедељна, редовна 14. седница Скупштине општине Богатић са 26 тачака дневног реда, протекла је без дискусија и скоро једногласног прихватања предлога садржаних у материјалу. Шири дијалог вођен је тек при крају заседања, поводом одборничких питања.
Одборници су прво усвојили предложену одлуку о првој измени и допуни одлуке о правима и услугама социјалне заштите општине Богатић. Потом предлог о максималном броју запослених на неодређено време у организационим облицима у систему јавног сектора. Није изостала ни сагласност одборника на прву измену Програма пословања ЈКП “Богатић” за 2017. годину и Правилник о раду овог јавног предузећа, под бројем 1809-1 из прошле године.
Ради проширења парцеле за гробље, прихваћено је решење о прибављању непокретности у јавну својину непосредном погодбом (катастарска парцела број 3904 у ко Богатић).
Дужности су разрешени чланови општинске изборне комисије због поднете оставке, као и председник са члановима надзорног одбора ЈКП “Паркинг сервис” Богатић.
Без дискусија су прихваћени предлози више решења о разрешењу и именовању комисија за спорт, односе са верским заједницама и управних одбора Центра за социјални рад “Богатић”, Културно-образовног центра, Туристичке организације, Предшколске установе “Слава Ковић” и Дома здравља Богатић.
Поједини одборници захтевали су веће награђивање младих спортиста који су афирмисали општину на највишим државним, европским и светским такмичењима.
Слободан Ђурковић, доскорашњи директор ЈКП Богатић поднео је оставку на ову дужност, што су одборници и прихватили. Образлажући детаљно шта је све урађено током његовог директоровања предузећем и шта није, Ђурковић је при крају излагања пред одборницима рекао да оставка има исходиште у његовој жељи за одласком у заслужену пензију али и жељи да се избегну све могуће конфротације и сметње у политичком смислу које како сазнајемо из незваничних извора не мимоилазе ни ово предузеће, које је како је рекао наследио са три милиона динара прихода, а оставља дупло тежу касу (шест милиона динара).
На његово место за вршиоца дужности директора ЈКП “Богатић”, одборници су именовали по предлогу СНС Аљошу Гарибовића са жељом да пословање ЈКП Богатић подигне на много већи ниво.
За новог секретара Скупштине општине Богатић постављен је Милутин Ковић, правник из Богатића са вишегодишњим искуством, будући да је предходна поднела оставку на ову дужност.
Највише времена на овој седници Скупштине од 26 тачака дневног реда, потрошено је на одборничка питања. Ту се посебно издвојио Александар Илијашевић, одборник из Бадовинаца, који је покренуо више питања и констатација у вези дечјег обданишта, насипа, расвете, пијаце, сеоског гробља и тротоара.
Чула су се и друга питања попут оних које је поставио одборник Синиша Севић из Црне Баре и Драгана Радовановић из Богатића која се интересовала о судбини 16 хектара земљишта око бушотине топле воде.
У краћем излагању председник општине Богатић Ненад Бесеровац одговорио је на постављена питања уз образложење да треба имати у виду финансијске могућности ове локалне самоуправе али и надлежности које има.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa