Инфо

10. фебруар 2011.10. феб 2011.
ШАБАЧКЕ ПРИЧЕ - МИЛОРАД ПАНТЕЛИЋ

ШАБАЦ ЈЕ ГРАД МУЗИКЕ

О Шапцу и Шапчанима, његовим улицама и институцијама, прошлости и садашњости, кафанама и боемима, корзоу и игранкама, Дудари и Сави, фудбалу и рукомету... причају људи који су део своје душе уградили у мозаик калдрме ове вароши (3)
Ако би се из животне разноврсности Милорада Миће Пантелића, издвајале неке области, то би биле године рада у просвети, деценије делатности у Радио Шапцу и естрадна делатност, пре свега кроз оркестар „Стари звуци“. Они који га познају, кажу да је све то добро радио а он о себи никада није много причао, тако је и овом новинском евоцирању успомена кроз своје окружење настојао да дочара слике Шапца и Шапчана, да време његове младости приближи данашњем.
Педагошки рад, претежно у Основној школи „Ната Јеличић“, крунисан је бројним наградама које је са својим ученицима освајао на многим надметањима у хорском певању широм Србије. И као музички уредник Радио Шапца, у годинама када је ова станица била једна од слушанијих у земљи, добијао је награде на радиодифузним такмичењима, писао стручне текстове из области музике за „Глас Подриња“, а велики допринос дао је неговању музичке традиције ове средине.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa