Инфо

30. новембар 2017.30. нов 2017.
ЗАНИМЉИВОСТ - ЖРЕБ ЗА МОНДИЈАЛ 2018

ЕХ, КАДА БИ БИЛО ОВАКО...

Жреб за Светски фудбалски шампионат у Русији биће одржан у петак. ФИФА одредила правила, систем полудиригованог жреба и направила симулацију у којој нас је срећа, баш погледала
Права мондијалска грозница почеће да нас “тресе” тек негде у мају, у смирај пролећа када јун наговести највеће и најпопуларније спортско такмичење на планети (свака част Олимпијским играма, али нема спорта који има већи друштвени утицај и емотивну деловање на појединце и групе). Ипак, први “наговештајни симптом” поклоници фудбала осетиће сутра (петак, 1. децембар) када, од 16:00 у Кремљу стартује жреб група за Светско првенство где смо коначно дочекали, после осам година, да буде и име Србије у куглицама. Сви претходни неуспеси коштали су нас места у најслабијем, четвртом шеширу, а према правилима ФИФА, као и сваки пут, жреб ће бити полудиригован, односно, у истој групи, не могу бити више од две репрезентације из Европе, као ни репрезентације са истог континента од преосталих. Од како су објављени распореди екипа по шеширима, сви смо почели да склапамо најбољу групу, односно најтежу за “орлове”, а после симулације жреба којом је ФИФА демонстрирала правила, можемо само пожелети да се симулација понови и у реалном жребу. Компјутерски, додељена нам је група Ц са: Пољском, Колумбијом и Ираном!!! Можда не и најидеалнија, али свакако група против које ниједан навијач нема ништа против.
У осталим групама симулације налазе се: Русија, Швајцарска, Египат, Аустралија (ГРУПА А); Бразил, Костарика, Хрватска, Јапан (ГРУПА Б); Португал, Ј. Кореја, Шпанија, Сенегал (ГРУПА Д); Белгија, Исланд, Перу, Панама (ГРУПА Е); Немачка, Данска, Уругвај, Нигерија (ГРУПА Ф); Аргентина, Мароко, Мексико, Шведска (ГРУПА Г); Француска, Тунис, С. Арабија, Енглеска (ГРУПА Х).
Симулација жреба је занимљивост, а за поклонике теорије завера одлична подлога за проналажење “тајних шема”. Било како било, срећа нас је, будимо реални, погледала при извлачењу квалификационих група за предстојећи Мондијал у Русији, иначе је велико питање да ли би смо се уопште нашли на сутрашњем догађају, но нико не може да нам одузме наду да ће нас фортуна пратити и у петак.

Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa