Инфо

17. фебруар 2011.17. феб 2011.
ТРИБИНА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ ШАПЦА

ТАМО ГДЕ НЕМА БОГА СВЕ ЈЕ ДОПУШТЕНО

У Великој сали прошлог четвртка одржана је трибина „Папа у Србији ““ за и против“ Православне народне хришћанске заједнице „Братство Св. Краља Милутина“ из Шапца и Удружења грађана „Светосавски народни покрет“ из Београда
Повод ове трибине биле су недавне најаве о доласку римокатоличког папе у Ниш 2013. године и то због наводне чињенице да је доносилац Миланског едикта рођен у Нишу па је то испао важан повод да се свеколико хришћанство мора скупити у Нишу. Тема трибине била је однос римокатоличке цркве према српском народу, тачније речено, више дела хијерархије римокатоличке цркве као организације световне моћи са претензијом на свесветску власт, а не однос између верника православља и римокатоличке вере у општем смислу, како је истакао Предраг Вукосавовић, председник Управног одбора Православне народне хришћанске заједнице „Братство Св. Краља Милутина“.
- Ништа ново нећу рећи ако кажем да живимо у времену када су наш народ и наша држава нападнути по свим аспектима свога постојања. По стратегијским замислима труста мозгова националних центара глобализације домаћа, друштвена и политичка клијентелистичка елита, систематично и прецизно распоређена на свим значајним позицијама у нашем друштву, ради на уништавању привреде, економије, правнополитичких установа, културе, језика, писма - рекао је Предраг Вукосавовић у уводној речи.
Ово није први пут како смо изложени нападу, што је и историја показала, али ово је први пут напад на душу српскога народа како би се покидале духовне везе између претходних и будућих нараштаја тако да потомци не препознају претке као своје. Целокуно национално биће српскога народа изложено је нападу а у том циљу користе се сва могућа средства, од високотехнолошког, медијског, социјално-култоролошког до пословно-финансијског. Иде се ка томе да се уништи индентитет српскога народа.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa