Инфо

4. јануар 2018.4. јан 2018.
“ХУМАНО СРЦЕ ШАПЦА” И ШАБАЧКА ЦРКВА ПОМОГЛИ УДРУЖЕЊЕ ЗА ПОМОЋ ОСОБАМА СА АУТИЗМОМ

КАНЦЕЛАРИЈА НА ДАР

Када се удруже људи који желе да помогну и ништа друго осим тога, неки кажу да је само небо граница. Тако је и у случају заједничке акције Фондације “Хумано срце” и шабачке цркве.
Удружење за помоћ особама са аутизмом у Шапцу постоји 12 година, а први пут од оснивања има своју канцеларију, и то захваљујући поменутим организацијама.
У слободно време, посебно зими, многа деца из Удружења су до сада углавном била код куће.
- Сада нам је овде као што видите и топло, и лепо и опремљено, и деца имају креативне активности, друже се, са њима се ради, на развијању говора, на развијању социјалних функција, једноставно имају свој друштвени живот, суботом, недељом и када не иду у дневни боравак, у школе, вртиће и то нам заиста много значи“, каже Весна Павловић, председник Удружења за помоћ особама са аутизмом.
Док старији пишу честитке, млађи се играју, и тако заједно сваког дана у свом новом простору.
- Деца имају адекватан прибор, програм, за сваког од њих, шта је најпотребније за сваки узраст, за већу децу и компјутер, за њих мале слагалице, рачунаљке, ми смо задовољни и пресрећни смо заиста од када је ово отворено, и ми имамо неку сигурност као родитељи, где да се обратимо ако имамо неки проблем, заједно решавамо - каже Данијела Марковић, мајка.
“Хумано срце Шапца” наставља да помаже свима којима је помоћ неопходна. Крајем 2016. године ова хуманитарна организација је основала прихватилиште током хладних зимских дана, а крајем 2017. у сарадњи са шабачком црквом и канцеларију за Удружење.
- “Хумано срце” је опремило канцеларију, ту деца бораве када је лоше време, када се одржавају родитељски састанци, ту лекар долази да прегледа децу, тако да много, много значи - Ружица Поповић, председница УО Фондације „Хумано срце Шапца“.
Удружење за помоћ особама са аутизмом у Шапцу има 24 члана који ће поред дружења и учења, у канцеларији у центру града, заједно моћи да обележе и сваки празник.

Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa