Инфо

4. јануар 2018.4. јан 2018.
ОСВЕТА ЗА ОТКАЗ
ЗАПАЉЕНО ВОЗИЛО КОМУНАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ

ОСВЕТА ЗА ОТКАЗ

Службено возило Комуналне полиције у Шапцу запаљено је у ноћи између суботе и недеље. Инцидент се догодио на паркингу, испред зграде где је седиште Одељења комуналне полиције у улици Јанка Веселиновића.
Брзом интервенцијом ватрогасно-спасилачке екипе спречено је да се ватра прошири на друга возила. Повређених, на срећу, није било, али је аутомобил потпуно уништен.
Одмах у недељу, полиција је, по налогу основног јавног тужиоца, поднела кривичну пријаву против педесеттрогодишњег мушкарца. Позадина овог паљења је још једна социјална прича, а човек се сам пријавио полицији. Незванично, њему је комунална полиција писала пријаву због које је изгубио посао. Ради се о некадашњем раднику “Зорке” који се, након дуго година без посла, запослио на киоску. Због продаје алкохолних пића после 22 сата добио је пријаву после које је уследио отказ. Из револта је одлучио да Комуналној полицији запали ауто, а сад ће одговарати за уништење туђе ствари.
Ово није први напад на Комуналну полицију у Шапцу. Дешавало се и раније да буду нападнути и припадници Комуналне полиције, али и оштећена возила, мада никада у овој мери. Посебно брине чињеница да је овај акт изазвао велико одобравање грађана на друштвеним мрежама.
-Ово је, нажалост, лош начин да се потврди успешност рада Комуналне полиције у нашем граду. Ми ћемо се трудити да што више заштитимо и наше припаднике и наша средства за рад, јер сада видимо да смо постали јавна мета незадовољних грађана. Овај догађај неће утицати на наш рад. Наставићемо да пружамо свој максимум у одржавању комуналног реда, рекао је Ненад Илић начелник Одељења комуналне полиције.
Одељење комуналне полиције у недељу су посетили градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и начелница Градске управе Јелена Јекић.
-Чињеница да је неко запалио аутомобил Комуналне полиције говори да ми живимо у друштву које има озбиљан проблем. Градска управа је ефикасна управа која се брине о потребама грађана. Ако је неки грађанин незадовољан ово је последњи начин на који може да се реагује, рекао је градоначелник Зеленовић том приликом.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa