Инфо

11. март 2021.11. мар 2021.
Пуцао када није добио паре
ХАПШЕЊЕ ЗБОГ ПОКУШАЈА ИЗНУДЕ

Пуцао када није добио паре

Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу ухапсили су Ђ. М. (1989) из овог града због постојања основа сумње да је извршо кривична дела изнуда у покушају, изазивање опште опасности и недозвољена производња држање и ношење оружја и експлозивних материја.

Сумња се да је он 21. фебруара ове године дошао до куће тридесетдвогодишњег мушкарца из околине Шапца и ка њему испалио хитац из револвера тражећи да му исплати 3.000 евра на име непостојећег дуга.

Осумњичени је, уз кривичну пријаву, приведен вишем јавном тужиоцу у Шапцу.
Како сазнајемо од жртве овог покушаја изнуде, све је почело када му је пре одређеног времена Ђ.М. ког је знао од раније, понудио да му среди смањење прекршајне казне, преко веза које има у Прекршајном суду. Жртва је пристала и тада почињу озбиљнији проблеми.

Ђ.М. је прво рекао да је ипак морао да плати за казну и то у износу од 1.000 евра. Како жртва наводи, потом је и аутомобил покушао да преведе на себе и то тако што је украо документа из кола, а потом отишао у Лешницу код претходног власника. Када се жртва за то сазнала и побунинила се, Ђ.М. му је рекао да је дуг порастао на 3.000 евра.

-Живот ми се за 15 дана претворио у пакао. Тог младића сам знао површно и нисам могао ни да претпоставим на шта је спреман. Долазио је ноћу да тражи паре и пуцао поред куће у 2 сата ноћу. Моји су мислили да неко баца петарде, али сам је рекао да је он пуцао, а имам и сведока догађаја. Претио је. Била је недеља, 7 сати ујутру, крштавали смо дете у породици. Дошао је и ушао колима у двориште. Отац и ја смо изашли и позвали га у кућу. Хтео сам само да видим уплатницу и дам му тих 1.000 евра, ако је стварно платио казну. Када се примакао извукао је пиштољ. Скочио сам на њега и оборио га, а он је пуцао и погодио зид куће. Метак је погодио близу прозора од собе у којој је у том тренутку спавало дете. Држао сам га тако 20-ак минута док полиција није дошла, наводи наш саговорник и додаје да је полиција нашла метак испаљен у зид куће, као и још пет метака у револверу.

Жртва наводи да му се јавило још доста људи из околине Шапца које је Ђ.М. малтретирао, али су се плашили да га пријаве.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa