Инфо

24. фебруар 2011.24. феб 2011.
ТРАГОМ НАПИСА О ДОМУ ИЗВИЂАЧА У ШАПЦУ ““ II ДЕО

ДОМ СЕ НЕ РУШИ - САВЕЗ ИЗВИЂАЧА У СТЕЧАЈУ

Поводом вашег натписа о даљој судбини Дома извиђача, у броју 3303 од 10.02.2011. године под насловом: „Дом извиђача се неће рушити“ осећам се позваним и одговорним да вама и вашим читаоцима, као и представницима градске самоуправе понудим више истине о Дому и Савезу извиђача Шапца.
Тачно је да је Пресудом Управног суда Одељење у Нишу (Бр.П-ЗУ.815/10 од 18.11.2010.г.) укинуто наведено решење о забрани легализације Дома извиђача у Шапцу, те се на истом могу наставити радови али по доношењу новог решења Министарства животне средине и просторног планирања Колубарског управног округа.
Разлог мог јављања је што сте у завршном делу текста навели следеће:“...До тог чина представници Свеза извиђача нису хтели да дају опширније информације за медије...“.
Ради знања и истине истичем следеће:
1. Привредни суд у Ваљеву је дана 29.10.2010.г. донео Решење о отварању стечајног поступка над Савезом извиђача општине Шабац (Решење Ст.бр.703/10) а због трајне неспособности плаћања а по основу пријаве Народне банке Србије о непрекидној блокади рачуна у трајању од 3.242 дана и на основу мог предлога, као повериоца а на основу одредби Закона о стечају (Сл.гласник РС 104/2009) Истим решењем за стечајног управника именована је Љиљана Адамовић из Лајковца.
2. С обзиром на изнето под тачком 1. били сте дужни да у складу са чл. 78. Закона о стечају уз пословно име Савеза извиђача општине Шабац обавезно додајете „ у стечају“.
3. Такође, у складу са чл. 74. наведеног Закона даном отварања стечаја престају сва заступничка и управљачка права заступника, пуномоћника и органа управљања стечајног дужника и сва права прелазе на стечајног управника. У складу са чл.105. наведеног Закона стечајни управник преузима у државину целокупну имовину стечајног дужника.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa