Инфо

24. фебруар 2011.24. феб 2011.
СНЕЖАНА МАРКОВИЋ-САМАРЏИЋ У ШАПЦУ

ЦЕНТАР СПОРТА

Седам одсто становништва у Шапцу активно се бави спортом. Озбиљан однос према спорту потврђује и чињеница да се из градског буџета за спорт издваја 4,7 одсто. Шапчани су не само успешни рукометаши, кајакаши, фудбалери, већ су најбоље резултате показали и на сеоским олимпијским играма, навела је министарка спорта и омладине
У радној посети Шапцу прошлог уторка боравила је министарка за спорт и омладину у Влади Републике Србије Снежана Марковић Самарџић. Најпре је посетила Економско-трговинску школу, где се за потребе ученика три школе гради спортска хала. Како је истакла, овако важан објекат драгоцен је не само за ђаке већ и за све љубитеље спорта у граду који се поноси спортском традицијом.
Градоначелник Шапца Милош Милошевић приредио је у Градској кући пријем за министарку Самарџић, учеснике и организаторе ревијалног рвачког меча између Србије и Сједињених Америчких Држава и представнике компаније УС Стеел који су подржали овај сусрет. Поздрављајући присутне, градоначелник је организацију меча окарактерисао као значајно признање за шабачки рвачки клуб „Витез“ али и за читав град.
Министарка Самарџић изразила је задовољство због одржавања оваквог спортског догађаја у Шапцу.
- Политика Министарства спорта јесте да се важни спортски догађаји измештају из Београда. Шабац је, у спортском смислу, по много чему импресиван град. У прилог томе говори податак да се седам одсто становништва у Шапцу активно бави спортом. Озбиљан однос према спорту потврђује и чињеница да се из градског буџета за спорт издваја 4,7 одсто. Шапчани су не само успешни рукометаши, кајакаши, фудбалери, већ су најбоље резултате показали и на сеоским олимпијским играма, навела је министарка спорта.
Присутнима се обратио и Метју Перкинс, генерални директор УС Стеел Србија. Изразивши захвалност граду за организацију спортског сусрета репрезентација Србије и Сједињених Америчких Држава, Метју Перкинс је истакао да компанија УС Стеел више од осам година успешно послује на овим просторима. При том, у свакој прилици води рачуна о друштвеном животу града и пружа подршку догађајима који афирмишу хуманост, спорт, уметност, здрав однос према животном окружењу. Скупу је присуствовао и Дејвид Ринтул, председник УС Стеел Кошице и потпредседник компаније за Европу.
У име америчке рвачке репрезентације, граду Шапцу и Рвачком савезу Србије за организацију догађаја захвалио је Момир Петковић, селектор америчког тима, иначе прослављени српски рвач.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa