Инфо

3. март 2011.3. мар 2011.
БИБЛИОТЕКА ШАБАЧКА

ПИТАЊЕ ИНДЕНТИТЕТА

Прошле среде у холу Библиотеке одржана је промоција књиге „Посматрач птица“ Виде Огњеновић, књижевнице, редитељке и наше амбасадорке у Данској
У пријатној атмосфери Библиотеке шабачке присутни су се прошле среде упознали са новим романом „Посматрач птица“ Виде Огњеновић која је том приликом истакла да је Библиотека шабачка најлепша и најбоља, а да се град који има овакву установу може сматрати културно живим.
Како би приближила свој роман онима који до сада нису имали прилике да га прочитају сама ауторка прочитала је један део и на тај начин увела све присутне у свет Васе Лукића, тј. Васје Кирова, чија се животна драма прати кроз његове успоне и падове. Јунак романа је по свом пореклу Србин, али са друге стране, по свом културном избору и стицајем животних околности, заправо је Рус. Питање индентитета овај роман чини интригантним истовремено пратећи причу о Руском заштитном корпусу и белим Русима ““ емигрантима у Русији, о историји железнице у Србији, о прогонима и уметности, о Београду у време и после Другог светског рата, о Окуџави и Висоцком, о љубави, и свевидећем оку полиције.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa