Инфо

3. март 2011.3. мар 2011.
КОЦЕЉЕВА

УЗБУРКАНА ПОЛИТИЧКА СЦЕНА

Рад локалног парламента у понедељак протекао је у знаку обавештења ДС које је проузроковало револт бивших одборника ДСС, односно, како су се декларисали на почетку седнице, садашњих представника ГГ Драган Милинковић Макарије. Наиме, у тексту који је прочитао шеф одборничке групе ДС Петар Живановић, руководство ове политичке партије изразило је незадовољство због, како се наводи, покушаја дисциплиновања од стране групације Уједињених региона Србије (бивши ДСС и Г17+). У обавештењу, између осталог, с
Након читања текста реаговао је одборник ГГ Драган Милинковић Макарије, Драган Ђермановић, који је оштрим тоном за скупштинском говорницом изнете наводе окарактерисао као “чисто политиканство“ и одговорио да не припада никаквој групацији, већ групи грађана. Ђермановић је тврдње о лошем раду дирекције демантовао како је рекао искључиво чињеницама, таксативно набрајајући све, у финансијском смислу, позитивне ставке извештаја овог јавног предузећа.
- Ја не говорим о абровима, већ о чињеницама. Причам о предузећу у којем нема минуса. Не може неко да буде коалициони партнер, а да подбада коалицију разним саопштењима и обавештењима - био је искључив Ђермановић.
Да ли је на помолу раскол у коалицији, која је готово од самог почетка мандата беспрекорно функционисала, остало је нејасно. Познаваоци прилика тврде да су поједине странке већ започеле предизборну утакмицу те да су због тога и политичке страсти узбуркане.
Коментар на несугласице у локалној коалицији дао је и председник општине Коцељева Верољуб Матић који је рекао да политичким борбама на локалу нико ништа неће постићи, већ само изгубити.
- Ако сами себи не помогнемо, ако сами не урадимо оно што треба, нико нам неће помоћи и немојмо се заваравати. Ми треба да радимо у интересу ове општине и њених грађана. То треба да буде циљ свих нас и сви морамо знати меру. Не треба рушити нешто што функционише. Већ се осећа предизборна активност, али то не сме бити на штету општег рада- напоменуо је Матић у обраћању одборницима, апелујући да се сагледа општи интерес и да све остало буде у другом плану.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa