Инфо

7. јун 2018.7. јун 2018.
Милица се  окитила  бронзом
ЈОШ ЈЕДНА МЕДАЉА ЗА КОЦЕЉЕВАЧКЕ
КАРАТИСТЕ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ

Милица се окитила бронзом

Као тренер карате клуба “Ипон” Коцељева и члан српске репрезентације у женском сениорском борба тиму Александра Милошевић је на 23.ЈКА Европском шампионату за јуниоре и сениоре одржаном у априлу ове године, у конкуренцији 25 репрезентација, победом над Француском освојила бронзану медаљу
Може се рећи да је Коцељева годинама у назад расадник спортских талената, посебно каратиста. Након прве европске медаље Тање Поповић уследили су успеси Алекандре Јуце Милошевић и Далибора Антонића. Као тренер карате клуба “Ипон” Коцељева и члан српске репрезентације у женском сениорском борба тиму Александра Милошевић је на 23.ЈКА Европском шампионату за јуниоре и сениоре одржаном у априлу ове године, у конкуренцији 25 репрезентација, победом над Француском освојила бронзану медаљу. Најновије одличје у Коцељеву донела је Милица Пауновић, која се са Првенства Старог континента за кадете и јуниоре одржаном у Крагујевцу, вратила такође са бронзаном медаљом. Она је ученица шестог разреда коцељевачке основне школе и одличан је ђак. Њен пример показује да се упорним радом пуно тога може постићи те поред свакодневних обавеза у школи и на тренинзима стиже и на хор и на фолклор.
–Каратеом сам почела да се бавим од своје шесте године. Почела сам да тренирам на препоруку др Томислава Стојановића који је тада био тренер јер сам имала криву кичму и равна стопала. Већ на првом тренингу ми је било веома занимљиво. Тада уопште нисам размишљала да ћу стићи до браон појаса. Касније узор су ми били Тања, Јуца и Дача и желела сам да стигнем до црног појаса, баш као и они- каже Милица. Коцељевачки каратисти су са досадашњих такмичења донели многобројне медаље, неретко и више одличја него што је било учесника неког турнира или шампионата. Милица до сада има 42 и нада се да ће их бити још. За сада јој је најдража управо ова, освојена на првом ЕП на којем је учестовала. Верује да ће бити успешна и на светском уколико буде успела да обезбеди учешће, али и спонзоре, јер углавном све наступе ових спортиста финансирају родитељи.
–На Европском сам освојила треће место у договореном спарингу до 13 година. Веома сам задовољна овим успехом. До сада сам учествовала и на два Купа а следеће године у јануару полагаћу за црни појас и надам се да ћу успети- истиче ова енергична и весела девојчица чија прича о успесима, чини се, тек почиње.

В. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa