Инфо

14. јун 2018.14. јун 2018.
ОДРЖАНА 22. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА

Завршни рачун показао суфицит

“Чињеница је да град Шабац не дугује ником ништа и да редовно измирује све своје обавезе. Град није банкротирао и на овај дан имамо 644 милиона динара на рачуну. Увели смо валуту плаћања од нула дана, што значи да свако ко послује са градом за извршене услуге уплату добије истог тренутка”, рекао је градоначелник Зеленовић
Прошле среде одржана је 22. седница Скупштине града Шапца. Донето је више важних одлука, а најзначајнија је усвајања завршног рачуна за 2017. годину.
Завршним рачуном утврђен је вишак прихода у буџету од 297 милиона динара. Опозиција је бурно реаговала на ову тачку и тврдили су да град није у суфициту него у великом дугу.
-Ми смо сви били сведоци да је градоначелник, у процесу који је против њега вођен у Основном суду у Шапцу, за завршни рачун за 2015. годину, оптуживао ниже чиновнике, односно људе који су радници Градске управе. Мислимо да је ово „фризиран“ завршни рачун и да град нема суфицит од скоро 300 милиона. Ми смо само у две тачке пронашли да је град задужен око 550 милиона. На само једној седници град је у 2017. години задужен за милијарду динара, и онда имамо суфицит од 300 милиона на крају. То су нереалне цифре и због тога неко треба да одговара, сматра шеф Одборничке групе Српске напредне странке Александар Пајић.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић демантовао је ове тврдње и изјавио да су оптужбе против њега и његових сарадника неосноване.
-Чињеница је да град Шабац не дугује ником ништа и да редовно измирује све своје обавезе. Град није банкротирао и на овај дан имамо 644 милиона динара на рачуну. Увели смо валуту плаћања од нула дана, што значи да свако ко послује са градом за извршене услуге уплату добије истог тренутка, рекао је градоначелник Зеленовић.
На седници је усвојена Енергетска политика града, а изгласан је и Локални акциони план за младе за период од 2018. до 2021. године. Донета је и Одлука о проширењу Слободне зоне Шабац.
Усвојен је Оперативни план одбране од поплава на водотоцима другог реда на територији града за ову годину. Такође је усвојено Решење о образовању комисије за вршење контроле израде и производње текеришког и шабачког пешкира.
Једна од важнијих тачака које су изгласане јесте Одлука о давању на коришћење непокретности у јавној својини. Тиме је Министарству унутрашњих послова и Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде дат објекат у улици Хајдук Вељковој 4-6, без накнаде. Ради се о згради некадашње Управе за аграрна плаћања.
Једном од одлука објекат „Прве народне апотеке“ враћен је оснивачу, граду Шапцу, на даље располагање. Према градоначелниковим речима, град ће заштитити тај објекат и у њему ће установити музеј апотекарства.
Већином гласова дата је сагласност за коришћење капацитета Регионалне депоније Срем-Мачва за депоновање отпада са територије општина Богатић и Шид, по цени од 20 евра за тону.
На овој седници Одобрничка група Српске напредне странке остала је без још једног одборника. Редове Непредњака напустио је Јаков Јаковљевић, који је најавио да ће убудуће наступати као самостални одборник.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa