Инфо

14. јун 2018.14. јун 2018.
Мали кликераши
ДРУГО ПРВЕНСТВО КОЦЕЉЕВЕ У КЛИКЕРИМА

Мали кликераши

Двориште ОШ “Мића Станојловић” орило се у понедељак од навијања и бодрења учесника Другог првенства Коцељеве у кликерима. Отварајући ово такмичење педагог Весна Ранковић је истакла да је циљ, пре свега, дружење а потом и такмичење. Иницијатор и организатор првенства у кликерима је наставник ове школе Верољуб Бабић који је поручио да је важно да деца савладају математику, да прочитају лектиру, да лепо цртају и певају, али да је такође битно да развијају здрав такмичарски дух, да се друже и проводе време на свежем ваздуху.
–Ово је један од начина. Морамо им дати алтернативу. За неке ствари не треба пуно ни времена ни новца. Срећан сам што сам видео са колико жара навијају једни за друге, колико су сви исти, а ипак различити у прихватању пораза и слављењу победа- рекао је Бабић.
Према одлуци жирија власник најлепшег кликера је Никола Ђурић, ученик другог разреда. Најбољи кликераши од првог до седмог су Давид Драгојевић, Михаило Антонић, Мина Антонић, Урош Стефановић, Никола Којадиновић, Никола Ашковић и Милош Лазаревић. Међу најбољима се нашла и једна девојчица, ученица трећег разреда, која је кликере почела да игра тек у овој школској години.
–Почела сам тако што сам играла са дечацима из одељења. Мени се највише свидело то такмичење између нас. Волим да се играм и са вијачом али и да играм одбојку. То и тренирам. Осећам се супер што сам победила у трећем разреду. Као да сам главна- поручила је Мина Антонић.
Победницима су уручене и награде а осим фирме “Универзал” из Новог Сада, Телекома и коцељевачког Црвеног крста, ово такмичење подржала је и књижара “Интегра” из Коцељеве.
–Перспектива је у деци и у њиховој активности. Важно је да науче да се друже, да се окрену једни према другима и да се, ето, нађу на истом месту различити узрасти по основу истог мотива, а то је дружење, учествовање и победа - истакао је Ранисав Буљубашић.
У оквиру првенства у кликерима одржане су и игре спретности.

В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa