Инфо

14. јун 2018.14. јун 2018.
Музика даје крила уму и машти
Музичка школа “Михаило Вукдраговић” обележила 70 година постојања

Музика даје крила уму и машти

Музичка школа “Михаило Вукдраговић” протеклог понедељка обележила је 70 година постојања и рада. Свечаности у Шабачком позоришту присуствовали су бројни гости, професори, бивши и садашњи ученици. Школа са дугом традицијом, окупља, образује и негује посебност талентованих и даровитих људи који своје умеће на најлепши начин деле са другима.
Директор школе Драган Карић у свом обраћању на свечаној академији захвалио се свима који су подржали и помогли рад ове образовне установе.
- Музичка школа “Михаило Вукдраговић”, већ 70 година негује богату музичку традицију нашег краја и својом делатношћу доприноси развоју културе овог града. Током дугог периода постојања имали смо много успеха и освајали бројне награде на фестивалима и такмичењима. Организатори смо Међународног такмичења пијаниста и на тај начин негујемо традицију првог клавира нашег града. Специфичност школе је што смо ми једна велика породица и што се бавимо најлепшом врстом уметности, а то је музика. Препуна сала и бројне присутне званице, које су нам драге и пружају подршку у раду, показује да Музичка школа има статус престижне - истакао је директор Музичке школе, Драган Карић.
Да музика даје душу универзуму, крила уму и машти, живот свему, добро знају ученици и професори школе, који су за јубилеј присутнима приредили праву хармонију звука. На централној свечаности поводом јубилеја од оснивања Школе наступило је преко 170 извођача, бивших и садашњих ученика, професора. Посебним музичко-сценским програмом су се представили ансамбли свих категорија школе.
Од оснивања, давне 1948. Године Музичка школа неколико пута је мењала називе, да би од 1993. године понела име “Михаило Вукдраговић”, по нашем познатом академику и композитору.
Прва генерација ученика усмереног средњег образовања уписана је 1979. године и од те године, то и основна и средња музичка школа под обједињеним називом Музичка школа “Михаило Вукдраговић”.
Преко дванаест хиљада ученика и наставника, својим радом и добрим резултатима исписало је богату историју Музичке школе у Шапцу.

М.Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa