Инфо

14. јун 2018.14. јун 2018.
НЕСВАКИДАШЊЕ ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ “FIRST TAKE” У КОЦЕЉЕВИ

Из првог пута и једног потеза

Књижевно вече, одржано прошле суботе у башти “Пекарца” у Коцељеви, било је необично, неуобичајено и занимљиво по много чему, не само по месту одржавања и начину промовисања писане речи. Аутор Радован Пулетић је на харизматичан и духовит начин водио читаоце кроз своје приче, сабране у делу “First take”, које се могу поделити у три целине: фудбал, кафана и шетња.
–Књижевне вечери су обично представљање књиге кроз разговор оног ко ју је написао са оним ко је домаћин. Онда ту постоје неки читачи и публика која слуша. Ту нема интеракције. Ово што ја радим са мојим пријатељима је нешто што је искомбиновано са стенд апом и онда те моје приче представљамо онако животно, кроз догађаје који су те приче испровоцирали, који су ме мотивисали да те приче направим. То је увек састављено од истинитих догађаја. Можда мало појачамо негде, негде мало смањимо ако је мало вулгарно, али увек је истина мотив и причамо из те визуре гледајући свет кроз нашу пукотину. Имам информацију да је овакав начин представљања књига јединствен у Србији. Ја сам то са својим другарима урадио да се зезамо, да нам буде лепо и онда сам чуо да то не ради нико- рекао је Пулетић и додао да су заљубљеници у писану реч у Сенти, на Убу, Лајковцу, Ваљеву имали прилику да присуствују оваквој, несвакидашњој промоцији.
У улози модератора, са изузетним даром за приповедање, аутор је маестрално, дуже од сат времена, са својим пријатељима држао пажњу присутних у башти “Пекарца”. Слушајући приче које су читали Александар Тадић, Владимир Тадић и Драган Максимовић, а звуцима гитаре програм употпунили Ђорђе Лучић и Драган Максимовић, публика је уживала. Неке од њих, попут приче “Она“ која описује однос ћерке и оца, су изазивале најтананије емоције међу присутнима, те не чуди што је канула и по која суза.
Ово је трећа збирка прича насталих из пера писца, колумнисте и блогера Радована Пулетића. Претходне две, “Брат” и “Крвни непријатељ”, су такође есеји и приче. Према речима аутора, вероватно ће доћи време и за писање романа, али за сада припрема нову књигу за коју већ има пола материјала.

В. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa