Инфо

14. јун 2018.14. јун 2018.
ВЕЋА БЕЗБЕДНОСТ ПРЕД ЛЕТЊУ СЕЗОНУ
ГРАД ПОЛИЦИЈИ ПРЕДАО ОПРЕМУ ИЗ ПРОЈЕКТА „ЈЕНТРАП“

ВЕЋА БЕЗБЕДНОСТ ПРЕД ЛЕТЊУ СЕЗОНУ

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић у петак је начелнику Полицијске управе Шабац Зорану Јевђенићу предао чамац, мотор за чамац и приколицу добијене у пројекту „ЈЕНТРАП“. Ово је био још један у низу примера добре сарадње Градске управе Шабац и Полицијске управе Шабац.
Чамац који је стигао баш пред почетак летње сезоне на Сави биће коришћен у превентивне, али и у репресивне сврхе.
-Овај чамац допринеће да, поред осталих послова које успешно обављамо, дамо још већи допринос и да грађани на реци Сави буду много безбеднији него раније. Имамо довољно обучених полицијских службеника, са сертификатима, тако да неће бити никаквих проблема у функционисању, патролирању и коришћењу овог пловила на реци. Апелујемо на све купаче , као и власнике чамаца да се придржавају свих прописа и дају свој допринос безбедности свих који су на реци Сави, рекао је начелник Јевђенић и захвалио граду на овој вредној донацији.
Градоначелник Зеленовић је истакао да су у Градској управи задовољни када могу да помогну рад сваке градске службе, без обзира да ли је у надлежности града или републике.
-Добро је када све најважније службе у граду раде у пуном капацитету и зато смо одлучили да опрему добијену у пројекту „ЈЕНТРАП“ поклонимо ПУ Шабац, како бисмо имали сигурност и безбедност на води. Јако је важно да овај чамац буде у функцији сигурности и безбедности грађана и превенције било које врсте недозвољених дела на води, рекао је градоначеник и истакао да са ПУ Шабац имају заиста добру сарадњу.
Пројекат прекограничне сарадње „ЈЕНТРАП“ имао је за циљ припрему за ванредне ситуације, посебно полаве и ублажавање штете настале од њих. Партнер града Шапца на пројекту била је Бродско-посавска жупанија. Финаниран је средствима из ИПА фондова Евроспке уније. Поред добијања вредне опреме, учесници су прошли и обуку за поступање у ванредним ситуацијама. Учесници на пројекту са ове стране границе били су: Одељење за ванредне ситуације Шабац, Дом здравља „Др Драга Љочић“, Завод за јавно здравље Шабац.
На последњој Скупштини града Шапца, одржаној прошле среде, донета је и одлука да град уступи простор Управе за аграрна плаћања Полицијској управи, где се планира пресељење полиције, која се сада налази у објекту на Старом граду.
-Надам се да ће они после толико година, најзад, добити пристојне услове за рад. Такође и ми ћемо моћи да дамо ново лице и нов садржај објекту на Сави, рекао је градоначелник.
Задовољство је изразио и начелник ПУ.
-Много труда је уложено и од стране Града и од стране МУп да се изнађе адекватно решење. Од овога ће имати користи не само припадници ПУ него и сви грађани, јер наш посао је да будемо у служби грашана, истакао је Јевђенић.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa