Инфо

14. јун 2018.14. јун 2018.
Нове технологије у образовању 2018
Биљана Дробњак одрЖала предавање на меЂународној конференцији

Нове технологије у образовању 2018

Међународну конференцију и сајам „Нове технологије у образовању“ British Council, је организовао по пети пут са циљем унапређења квалитета образовања у овом делу света кроз употребу информационо-комуникационих технологија (ИКТ). Догађај се одржао у Beledžpocentru и просторијама хотела „Holiday Inn“ у Београду, 8. и 9. јуна 2018.
Циљ овог догађаја је развој наставног и ненаставног особља у предшколским установама, школама, универзитетима и другим организацијама који се баве образовањем у било ком облику како би се подстакли кретивност и иновације, осавременили процес учења и на што бољи начин искористили могућности које нове технологије пружају. Сваке године посетиоци догађаја „Нове технологије у образовању" су у могућности да чују и упознају стручњаке, иноваторе, ентузијасте и партнере из региона, али и целог света.
Предавања су одржана на српском и енглеском језику, а програм Конференције је реализован паралелно у више сала током два дана. На овом догађају је поред квалитетног конференцијског програма одржан и разноврстан сајамски програм са великим бројем излагача из региона и шире.
Поред еминентнх светских предавача, предавање је одржала и Биљана Дробњак, мастер педагог.
Учешће на овој Конференцији је узела са предавањем о учењу и неуспеху ученика у настави као и најважнијим узроцима неуспеха ученика. Предавање Научимо како да учимо, добило је сјајне критике, а професока Дробњак неколико позива за сарадњу и за предавања у земљи и иностранству.
- Ово предавање и учешће на међународној Конференцији за мене је веома значајно, пре свега због међународне размене искустава из праксе који се могу примењивати и у нашој средини. Бити део оваквог Тима, сваком мора да импонује и била бих нескромна ако бих рекла да ми није важно. Упознала сам колеге из земље и региона и других земаља, добила сам понуде за сарадњу на различитим пројектима.
Дивно је видети шта све колеге раде и колико можемо сами да утичемо на реализацију наставе. Потрудићу се да неколико нових савремених метода уврстим у своја предавања за ученике Шабачке гимназије, као и да сазнања из других области и материјале са Конференције пренесем колегама са којима радим, рекла је Биљана Дробњак.
Биљана Дробњак, ради у Шабачкој гимназији у Шапцу, као стручни сарадник и професор. Основне и последипломске студије завршила је на Филозофском факултету у Београду. Поред специјализације на Факултету Политичких наука у Београду, Биљана се стално стручно усавршава у земљи и иностранству, а аутор и реализатор је бројних семинара.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa