Инфо

14. јун 2018.14. јун 2018.
ПРВО МЕСТО НА АГРОНОМИЈАДИ
У ГРАДСКОЈ КУЋИ ОДРЖАН ПРИЈЕМ ЗА НАЈБОЉЕ

ПРВО МЕСТО НА АГРОНОМИЈАДИ

Висока пољопривредна школа струковних студија у Шапцу, учествовала је на Агрономијади на Сребрном језеру где је освојила прво место у генералном пласману. Тим поводом Горан Стојићевић, помоћник градончелника Шапца за образовање, оргнизовао је за награђене студенте пријем у Градској кући.
Школа се такимичила са петнаест факултета и две високе школе из Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине и Словеније. Двадесет и један студент, учествовао је у разним спортским такмичењима и квизовима знања из области пољопривреде, а осим њих школу су престављали професор Дејан Грујић и асистенти Тамара Петковић и Милан Глишић.
Студенти су освојили велики број награда у конкуренцији седамнаест факултета из свих околних земаља бивше Југославије, те школа са традицијом од педесет и осам година, доживљава врхунац свог рада.
- То говори да је школа озбиљна са стручним кадром, руководством и студентима којих има преко пет стотина и којима желимо да омогућимо боље услове за рад. Током разговора у Градској кући, студенти су споменули да им недостају велика менза и бољи смештајни капацитети, што ћемо се трудити да им обезбедимо. Надам се да ће нам на наредним такмичењима донети још много пехара и на тај начин унапредити школу и град – истакао је Горан Стојићевић.
Како истиче директор Денко Степић ово је велики успех и афирмација нашег града.
- Оно што је најзначајније и најбитније је да смо у квизу знања и научне области победили без конкуренције. Девојка која је то постигла може се сматрати моралним победником Агрономијаде. Следеће године она ће се одржати у Будви, а надамо се да ће једног дана и Шабац бити домаћин – навео је директор школе, професор Денко Степић и додао да му је велико задовољство што им је Град указао част да фантастичан успех прославе у прелепом амбијенту Градске куће.
Осим тога што су студенти који су представљали Високу пољопривредну школу струковних студија у Шапцу показали изузетну вољу, борбеност и истрајност у освајању пехара и диплома, достојно су представили Школу и својим понашањем, заједништвом и лепим дружењем.

К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa