Инфо

7. април 2011.7. апр 2011.
ПРОЛЕЋНА СЕТВА СЕ ЗАХУКТАЛА

СКУПО

У пуном јеку су предсетвене припреме, а и сама пролећна сетва лагано се захуктава, набавком неопходногрепроматеријала, ђубрива и семена. Цена ђубрива порасла је ове године у односу на прошлу за 40 %, а тржиште је добро снабдевено и ђубривом и семенским кукурузом. Сви хибриди којих има на тржишту одличног су квалитета, кажу стручњаци, али да би се постигли добри приноси неопходна је примена пуних агротехничких мера
По речима дипломираног инжењера ““ вишег стручног сарадника за ратарство Светлане Златарић на подручју пет општина / Шабац, Коцељева, Богатић, Владимирци и Обреновац /, које прати ,,Пољопривредна саветодавна и стручна служба Шабац, планирана је сетва кукуруза као најзаступљеније културе на око 70.000 хектара.
- Пошто се налазимо на почетку сетвене сезоне, јако је битно да наши пољопривредни произвођачи обаве што бољу предсетвену припрему, ради успешније сетве. Обављање правилне и правовремене предсетвене припреме има за циљ да обезбеди идеалне услове за клијање и ницање семена, а све у циљу постизања што већих приноса по хектару. Предсетвена припрема омогућава очување влаге, да површински слој земљишта доведе у такво стање да се семену омогући непосредни контакт са земљиштем, побољша водно ““ ваздушни и топлотни режим земљишта.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa