Инфо

16. август 2018.16. авг 2018.
Красива, испред  победнице Српског дербија
СЕДМИ ТРКАЧКИ ДАН НА ХИПОДРОМУ У ШАПЦУ

Красива, испред победнице Српског дербија

Ћерка Гавалцора и Калифорније у “Шабачком дербију” изненадила фаворизовану Мисс Маззие, победницу овогодишњег “Српског дербија”. Позив за четврти класик сезоне, трку Града Шапца, 16. септембра ове године
Да је трка коња велика збрка, одавно је познато, а практично потврђено и седмог тркачког дана, одржаног прошле недеље на хиподрому у Шапцу. Наиме, у трци овог дана “Шабачки дерби”, за трогоде коње на 2.400. метара у изузетно добром времену 2,30 са 4, бројне искусне прогнозере, изненадила је, освајањем првог места, Красива са Иштваном Козмом у седлу, власништво штале “Маторчић”, која је иза себе оставила фаворизоване Мисс Маззие и Смилинг. Прекрасна ћерка Главалцоура и Калифорније у овој сезони није имала изразито добре резултате, али врхунски прогнозери, нису се преварили, дајући јој предност над осталим, исто тако брзим коњима.
Другим местом, морао је да се задовољи Ирон Боy, а трећим Смилинг. Тек четврта била је овогодишња победница “Српског дербија” Мисс Маззие.
У првој трци овог дана “Сцарлет О Хара”( хандикап три) за трогоде и старије коње на 1.200 метара, победио је Биг Роцк, власништво СКК “Алмин” са Конкољем у седлу. Други је био Партy Фласх, трећи Тајсон, а четврта је кроз циљ прошла Бела Софија.
Овог дана трчана су и три меморијала. У првом Драгољуб Драја Павловић, категорије четири за двогодце без победе на 1.350 метара, први на циљу је био Антоније Сур, са Шашићем у седлу, власништво ергеле “Сурчин”. Друго место освојио је Мега Воом, треће Буна, а четврта је била Карма Љубичевска.
Други меморијал Миомире Миње Кнежевић (листед трка) двогодих коња на 1.350 метара, победио је Магиц Ман, са Шашићем у седлу, власништво Дејана Вујичића и Нике Шендековић. Друго место припало је Луллабy, треће Фантастиц Николини, а четврто Атини.
У наредној трци Дилема ( хандикап пет), за трогоде и старије коње на 1.600 метара, победила је Солоз, са Илићем у седлу, власништво Видака Братића. Друге је била Бананица, трећи Романов, а четврти Џекрем.
Завршницу овог тркачког дана обележио је Меморијал Момчила Моме Антонића, трка категорије један, за четворогоде и старије коње на 2.200. метара. Победио је Пуре Пеарл са Илићем у седлу, власништво Радукића. Други је био Јаафy, трећи Аргентарио, а четврти Далас.
У шест галопских трка, наступило је укупно 46. брзих коња. Време нас је послужило и остварен је веома добар резултет. Квалитет свих трка био је на изузетно добром нивоу, стаза мекана, одлично припремљена. Позивам све љубитеље овог динамичног спорта да нас посете и наредног, четвртог класика у овој сезони, 16. септембра, када ће се трчати “Трка града Шапца”, каже у име организатора Александар Драгојевић, директор “Џокеј клуба” Шабац.

Љ. Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa